Депутати вимагають перенести перевантажувальні станції сміття біля аеропорту «Львів»

Новини 10 Жовтня, 2019 130

Фото ілюстративне. Джерело: pernatidruzi.org.ua

З початку року на рейсах до Львова або зі Львова сталося вісім випадків зіткнення літаків з птахами

Депутати Львівської міської ради з фракції УКРОП вимагають від виконавчого комітету та міського голови закрити дві перевантажувальні станції сміття, що розташовані поблизу Міжнародного аеропорту «Львів», через небезпеку зіткнення літаків з птахами.

Як повідомляє perets.media, учора керівництво аеропорту заявило про небезпеку польотів літаків, яку спричиняє діяльність двох перевантажувальних станцій сміття поблизу злітної смуги. Орнітологи аеропорту фіксують над перевантажувальними станціями зграї птахів, які становлять небезпеку для польотів.

«Станом на кінець літа, було зафіксовано 15 зіткнень літаків з птахами на території аеропорту. Працівники летовища пов’язують ці зіткнення із діяльністю перевантажувальних станцій «AVE Львів» на вул. Північній та комунального підприємства «Львівспецкомунтранс» яке знаходиться по вул. Городоцькій, 280», – йдеться у заяві.

Депутат ЛМР Ігор Телішевський заявив, що представники «AVE Львів», вже понад рік розповідають про пошук постійної земельної ділянки для перевантажувальної станції . «Як ми бачимо, що і влада в державі вже змінилась і сміттєва блокада зникла, але вирішення проблем, що становлять загрозу життю львів’ян та гостей нашого міста стає тільки більше», – зазначив він.

Відтак фракція УКРОП вимагає негайно винести на найближче засідання Виконавчого комітету рішення щодо закриття перевантажувальних станцій сміття компанії «AVE Львів» на вул. Північній та ЛКП «Львівспецкомунтранс» по вул. Городоцькій, 280.

Як повідомляорся, з початку року на рейсах до Львова або зі Львова сталося вісім випадків зіткнення літаків з птахами.

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами в серпні 2019 року зафіксувало 14 випадків з літаками українських та іноземних авіакомпаній.

Як повідомляє Аvianews, три з них стосувалися випадків засліплення пілотів лазерними променями, дев’ять були викликані зіткненнями з птахами. При цьому вісім з дев’яти випадків зіткнення з пернатими зафіксовані на рейсах до Львова або зі Львова.

Авіаційні інциденти, що відбулися в серпні 2019 року з літаками українських авіакомпаній під час виконання транспортних перевезень:

3 серпня при виконанні рейсу за маршрутом Фаро (Португалія) – Бориспіль на літаку Boeing 737 UR-SQD авіакомпанії SkyUp на відстані 25 миль від Борисполя командир повітряного судна (КПС) доповів про осліплення лазером, розташованому за курсом польоту на відстані 10 км.

4 серпня під час виконання рейсу  за маршрутом Бориспіль – Херсон на літаку Embraer 145 UR-DNT авіакомпанії «Роза Вітрів» при заході на посадку КПС повідомив про осліплення лазерним променем без наслідків. Виконана благополучна посадка в аеропорту Херсон.

7 серпня під час виконання рейсу по маршруту Львів – Анталія на літаку Boeing 737 UR-CGY авіакомпанії Bravo Airways над Г.Т. Констанца КПС виконав розворот наліво і виконав посадку на запасному аеродромі Одеса через збільшення дисбалансу вироблення палива з лівого і правого напівкрила.

Авіаційні інциденти, що відбулися в серпні 2019 року з літаками іноземних авіакомпаній в повітряному просторі України:

1 серпня 2019 року о 10:59 під час виконання рейсу WZZ 1843 по маршруту Вроцлав – Львів на літаку Airbus A320 HA-LYI авіакомпанії Wizz Air Hungary після посадки на злітно-посадкову смугу (ЗПС) КПС доповів диспетчеру про зіткнення з птахом при заході на посадку. Під час посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (пляма крові) із залишками пір’я на предкрилки лівого напівкрила. Після огляду знайдена тушка ластівки сільської в районі рульової доріжки.

4 серпня під час виконання рейсу THY 5LG за маршрутом Харків-Стамбул на літаку Airbus A320 TC-JPR авіакомпанії Turkish Airlines (Туреччина) після буксирування з місця стоянки (МС)  і запуску двигунів КПС доповів диспетчеру про прийняте рішення повернутися на МС з технічних причин.

6 серпня під час виконання рейсу THY 0443 за маршрутом Стамбул – Львів на літаку Boeing 737 TC-JVN, авіакомпанії Turkish Airlines після посадки на ЗПС 31 КПС доповів диспетчеру про зіткнення з птахом при заході на посадку. Під час посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (подовжена пляма крові на правому лобовому склі кабіни пілотів). При огляді ПС інших слідів зіткнень не виявлено.

8 серпня під час виконання рейсу WZZ 1844 по маршруту Львів – Вроцлав на літаку Airbus A320 HA-LPZ авіакомпанії Wizz Air Hungary після зльоту під час набору висоти КПС доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом на етапі початкового набору висоти і прийняв рішення про продовження польоту до аеродрому призначення. При огляді знайдені останки птиці (сільська ластівка).

17 серпня під час виконання рейсу RYR 5438 за маршрутом Дюссельдорф-Львів на літаку Boeing 737 EI-FTW авіакомпанії Ryanair (Ірландія) при проведенні посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (подовжена розтерта пляма крові  і незначні залишки пір’я у верхній частині зовнішнього капота двигуна). Інших сліди зіткнень не виявлено.

19 серпня  під час виконання рейсу WZZ 6769 за маршрутом Львів-Берлін на літаку Airbus A320 HA-LPZ авіакомпанії Wizz Air Hungary після зльоту під час набору висоти екіпаж доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом на етапі початкового набору висоти і прийняв рішення про продовження польоту в аеропорт призначення. При огляді виявлені останки птиці (сільська ластівка).

19 серпня під час виконання рейсу EPN 223 за маршрутом Мілан-Львів на літаку Airbus A320 EI-GCC авіакомпанії Ernest Airlines (Італія) під час проведення посляпольотного огляду виявлено сліди зіткнення з птахом (розмазана витягнута пляма крові і незначні залишки пір’я на передній кромці лівої частини стабілізатора). Інших слідів зіткнень і пошкоджень не виявлено.

22 серпня під час виконання рейсу WZZ 1296 за маршрутом Львів -Катовіце на літаку Airbus A320 HA-LPТ авіакомпанії Wizz Air Hungary після зльоту  під час набору висоти екіпаж доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом на етапі початкового набору висоти і прийнято рішення про продовження польоту в аеропорт призначення. Після огляду  виявлені останки птиці (сільська ластівка).

28 серпня 2019 року під час виконання рейсу ERN 237 за маршрутом Рим-Львів на літаку Boeing 737-300 SX-LWA авіакомпанії LUMIWINGS (Італія) під час посляпольотного огляду виявлені сліди зіткнення з птахом (витягнута розмазана пляма крові і незначні залишки пір’я на правому лобовому склі кабіни пілотів). Інші сліди зіткнень не виявлені.

29 серпня 2019 року під час виконання рейсу WZZ 2853 за маршрутом Відень-Харків на літаку Airbus A321 HA-LTG авіакомпанії Wizz Air Hungary після посадки під час пробігу КПС доповів диспетчеру про можливе зіткнення з одиночним дрібним птахом в зоні приземлення. Після проведеного огляду виявлені останки птиці (кобчик).

29 серпня 2019 року під час виконання рейсу THY 9HL за маршрутом Одеса – Миляса (Бодрум, Туреччина) на літаку Airbus A321 TC-JSZ авіакомпанії Turkish Airlines після зльоту  КПС доповів про осліплення лазерним променем з боку морського узбережжя в напрямку літака.

Коментарі

Позначки: , , , ,