Депутати обласної ради передали для домівки пластунам приміщення у Дашаві

Новини 17 Березня, 2024 118

Рішення сесії

Депутати Львівської обласної ради ухвалили рішення про передачу в управління КЗ ЛОР «Львівський обласний пластовий центр» нежитлову будівлю, площею 256 кв.м у Дашаві Стрийського району. В будинку облаштують домівку для пластунів Грабовецько-Дулібської станиці Пласту.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

«У цьому приміщенні раніше була аптека. Втім зараз охочих взяти його в оренду не було. Місцева громада спільно з місцевою парохією й нашим комунальним обласним Пластовим центром готова привести будівлю до ладу і зробити у ньому хороший молодіжний простір для навколишніх громад Стрийщини», – пояснив заступник голови комісії з питань комунального майна Львівської обласної ради Ростислав Добош.

У домівці планують облаштують центр для пластунів округи Стрия, Моршина, Жидачева та Дашави й проводитимуть вишколи та дотаборові заняття.

«Після створення обласного пластового центру ми допомагаємо Пласту розвивати мережу на Львівщині. Як правило, Пласт самоорганізовується. У Дашаві є великий осередок Пласту. Тепер діти матимуть місце, де збиратися та брати участь у пластових заходах», – зазначив в. о. керівника управління майном спільної власності обласної ради Андрій Білоус.

Осередок у Дашаві створили нещодавно. Перший табір місцеві пластуни організували минулого літа. У цьому році дашавські пластуни запланували провести табори, мандрівки та вишколи.

«Пластова домівка стане для нас місцем збору і реалізації крутих проєктів. І хоча зараз це просто стіни, потрібно ще прикласти чимало зусиль, щоб наповнити цей будиночок життям, ми переконані, що спільно з місцевою владою, спільно з батьками, усіма прихильниками Пласту, нам вдасться це зробити», – наголосили у Львівському обласному пластовому центрі.

Коментарі

Позначки: , ,