Депутати Львівської облради збираються на сесію: що розглядатимуть

Новини 25 Липня, 2023 192

Сесія Львівської облради відбудеться 4 липня

Сьогодні, 25 липня, відбудеться продовження пленарного засідання сесії Львівської обласної ради.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

“Під час крайнього засідання ми виділили 40 мільйонів з бюджету області на закупівлю дронів для ЗСУ. Наразі програма «Безпечна Львівщина» передбачає майже 140 млн гривень для підтримки військових. Думаю, до кінця року ця сума зросте до не менше 200 мільйонів.

Питання пріоритетів – гроші на дрони чи дороги – цього тижня сколихнуло всю Україну. Воно важливе. І на моє тверде переконання, першочергово ми всі маємо думати про підтримку війська. Наразі це – найголовніше.

Далі – життєво необхідна інфраструктура. Лікарні, дороги, освіта, житло для ВПО. І родини військових, і внутрішньо переміщені особи, і всі жителі Львівщини не зможуть ефективно працювати, вчитися, надавати якісні послуги, утримувати родини і допомагати рідним на фронті, якщо не матимуть цих основних речей.

Ми мусимо вже сьогодні дбати про такі центри, як Superhumans Center, про підтримку новаторів, про реабілітацію, інклюзію у всіх галузях, підтримувати у доброму стані міські комунікації, бо коли гроза і зриває колектори – то треба лагодити і робити якісно. Нікуди не дінешся.

Проте ми не мусимо вже нині купувати барабани, будувати стадіони, знімати дорогі фільми про громаду за бюджетні кошти і таке інше.

Є простий механізм: за 590-ою Постановою Кабінет Міністрів України, казначейство просто не пропускає капітальних витрат, непріоритетних під час воєнного стану, які не стосуються підтримки війська та критичної інфраструктури.

Тут є ризик: президент, премʼєр і вся влада винна в обох випадках. Не думає місцеве самоврядування – люди спитають «чому не заборонять зверху?». Заборонено відповідною Постановою – голови громад і політики кажуть про утиски «згори», авторитаризм і згортання децентралізації.

От тобі і будь мудрий!

Але в нас є компас: треба памʼятати, що для нас, українців, головним завданням нині є перемога та підтримка ЗСУ. І тому приймати рішення потрібно, керуючись цим пріоритетом. На всіх рівнях. З такою рекомендацією облрада звертається до всіх громад області.

А з кожної дискусії, що є хорошою рисою демократичної спільноти, маємо навчитися залишати собі «зерна істини», користуватися ними та не піддаватися на інформаційні атаки ворога, який пробує нас залякати, розсварити і зневірити.

Не вийде”, – йдеться у повідомленні Юрія Холода.

https://www.youtube.com/watch?v=ktZBytIOul0

Коментарі

Позначки: ,