Депутати Львівської облради затвердили обласний бюджет на 2022 рік

Новини 21 Грудня, 2021 128

Львівська облрада розпочала сесійне засідання з хвилини мовчання

Сьогодні Львівська обласна рада на пленарному засіданні затвердила обласний бюджет на 2022 рік, поданий Львівською облдержадміністрацією з урахування пропозицій депутатської комісії Львівської облради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Обласний бюджет затвердили в обсязі 6,3 млрд грн, з яких за рахунок надходжень податків і платежів – 4 млрд грн. У зв’язку з покращенням прогнозу  соціально-економічного розвитку області , надходження податків і платежів (без урахування міжбюджетних трансфертів) до обласного бюджету на 2022 рік збільшили на 0,5 млрд грн або на 14 % (порівняно з очікуваним виконанням 2021 року).

У обласному бюджеті на наступний рік вперше передбачили додаткову дотацію на проведення розрахунків за енергоносії для територіальних громад – 85,9 млн грн.

Окрім того, змінили структуру видатків на медицину. Зокрема, інформаційно-аналітичний центр фінансуватимуть з обласного бюджету, а патолого-анатомічне бюро з 01.07.2022 року – з державного бюджету. Загалом на реалізацію Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я на 2022 рік передбачили 0,85 млрд грн.

Як повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, в цілому на реалізацію 29-ти обласних цільових програм передбачили 1,5 млрд грн.

До цих коштів упродовж наступного бюджетного року долучатиметься ще значний ресурс з державного бюджету, в тому числі на реалізацію інфраструктурних об’єктів, розвиток об’єктів соціально-культурної сфери та інших загальнодержавних програм.

«Також на розвиток територіальних громад із загального програмного ресурсу скерують близько 500 млн грн, в тому числі 170 млн грн – на ремонт доріг, 132 млн грн – на реалізацію проєктів регіонального розвитку, 10 млн грн – на розбудову мережі ЦНАПів, 36 млн грн – на облаштування спортивних майданчиків та розвиток мережі спортивних споруд. З метою співфінансування проєктів регіонального, економічного та інноваційного розвитку передбачено 9 млн грн, підтримки ініціатив місцевих карпатських громад – 2 млн грн, реалізації заходів з охорони довкілля – 38 млн грн, збереження об’єктів культурної спадщини – 21 млн грн тощо», – зазначив Максим Козицький.

На фінансування установ освіти зосередили фінансовий ресурс в обсязі 1,9 млрд грн (на 9% більше 2021 року), культури і мистецтва 0,5 млрд грн (+8%), соціального захисту – 0,5 млрд (+12%), фізичної культури та спорту – 0,2 млрд грн (+5%).

“Своєчасне затвердження бюджету дозволить уже з початку наступного року розпочати фінансування нових розмірів заробітної плати, соціальних виплат та інших запланованих видатків”, – наголосив голова Львівської ОДА.

Коментарі

Позначки: ,