Депутати Львівської облради вимагатимуть покарати Трухіна

Новини 22 Лютого, 2022 31

Фігурант скандальної ДТП Трухін заявив, що приїхав у Трускавець на велосипеді

1 березня відбудеться сесія Львівської обласної ради

Фракція #ЄвропейськаСолідарність внесла до порядку денного сесії звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо негайного прийняття кадрових рішень по фактах злочинних дій високопосадовців.

Публікуємо текст звернення у повному обсязі:

Українське суспільство сколихнула низка гучних скандалів за участю представників діючої влади, народних депутатів, очільників відомств, які засвідчили факти серйозних зловживань з боку влади, вибіркове правосуддя та використання закону як інструменту боротьби з політичними опонентами.

Скандал з оприлюдненням відео з камери поліцейського Сергія Петрика не лише підтвердив підозри про скоєння народним депутатом від «Слуги народу» Олександром Трухіним ДТП та спроби керівництва держави і правоохоронних органів приховати цей злочин, а також висвітлив системну проблему нинішньої влади – її глибоку корумпованість.

І народні депутати України, і журналісти заявляли про існування у фракції «Слуги народу» у Верховній Раді України практики підкупу народних депутатів України через виплати їм незадекларованих коштів.

Варто наголосити, що досі ніхто не поніс відповідальність і за те, що з серпня 2021 року справа О.Трухіна не розслідувалася, а керівники МВС, ДБР Денис Монастирський та Олексій Сухачов вчиняли дії, які однозначно можна трактувати як приховування злочину і покриття винних у вчиненні злочину.

Тим не менше, у грудні 2021 року Президент України В.Зеленський з порушенням процедури підписав Указ про призначення директором ДБР Олексія Сухачова, який відомий не лише участю у справі О.Трухіна, а й бездіяльністю у розслідуванні провадження зі зриву операції «Авеню» (т.зв. справа ПВК «Вагнер»), у фабрикації політично мотивованих кримінальних провадженнях проти Петра Порошенка та підозрою у вчиненні інших службових злочинів.

Звертаємо увагу, що скасування депутатської недоторканності виявилося фікцією, адже перелік «недоторканних» з числа представників влади не обмежується О.Трухіним.

У вересні 2020 року помічника народного депутата від «Слуги народу» Олександра Юрченка спіймали на хабарі. За версією слідства, О.Юрченко попросив надати йому через посередника, свого помічника, неправомірну вигоду в сумі 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроєкту «Про управління відходами» і надалі 200 тис. доларів для підкупу нардепів-членів відповідного комітету. Однак О.Юрченко досі народний депутат від «Слуги народу».

Народний депутат від «Слуги народу» Євгеній Брагар потрапив у скандал за порушення прав водіння, його запідозрили в керуванні авто під наркотиками. І знову – жодного результату. Натомість покарали поліцейських, які його затримали.

Заступник Керівника Офісу Президента України Олег Татаров був звинувачений в НАБУ в отриманні хабаря і фальсифікації документів. За нього Офіс Президента розпочав справжню війну з НАБУ і, як наслідок, О. Татаров досі на посаді.

Повне нехтування законом, ігнорування обіцянок, даних виборцям вищими посадовими особами, стає нормою поведінки і на нижчому управлінському рівні. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет видав наказ про оголошення повторних виборів президента Національного університету «Києво-Могилянська академія» тільки через вибір, який зробили студенти.

Ми, депутати Львівської обласної ради, попереджаємо, що така бездіяльність влади, приховування злочинів, відверте ігнорування фактів злочинних дій високопосадовців, політичне прикриття народних депутатів зі «Слуги народу» – це шлях до масових протестів і делегітимізації влади. Вимагаємо негайного прийняття кадрового рішення, а саме: звільнення з посад Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, Директора ДБР Олексія Сухачова, Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, заступника Керівника Офісу Президента України Олега Татарова”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,