Депутати Львівської облради сьогодні продовжать затвердження обласних програм

Новини 23 Лютого, 2021 132

Львівська облрада

Сьогодні, 23 лютого, депутати Львівської обласної ради продовжать розгляд та затвердження обласних програм.

Про це пише Четверта студія.

18 лютого відбулося продовження I пленарного засідання Львівської обласної ради VIII скликання на якій розглядались та ухвалювались програми на 2021-2025 роки.

Сесія тривала рекордних 12 годин та була вкрай емоційною, як зазначають самі депутати. На обговоренні стояли 24 програми розвитку Львівщини на найближчі 5 років.

Серед них: про затвердження КП соціальної підтримки учасників АТО (ООС) та їхніх родин, добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні; регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт; підвищення конкурентоспроможності Львівщини; розвитку сільського господарства; надання житлових кредитів окремим категоріям розвитку й утримання автодоріг та інші.

Успішно затверджено було наступні програми:

• Програму розвитку освіти Львівської області з фінансовим ресурсом 32,3 млн грн
Програма охоплює усі основні напрями: дошкільну освіту, загальну середню освіту, спеціальну та спеціалізовану освіту, позашкілля, профтехосвіту та фахову передвищу освіту, вищу освіту та науку, педагогічну освіту.

• Програму розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху. На реалізацію Програми виділили 200 млн гривень.

Програма передбачає: проведення будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту і експлуатаційного утримання доріг загального користування та придорожньої інфраструктури. А також на встановлення освітлення на аварійно небезпечних ділянках, встановлення світлофорів, будівництво транспортних розв’язок, впровадження відеонагляду та організації на дорогах області габаритно-вагового контролю.

• Комплексну програму регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 роки.

Вона передбачає щорічні конкурси для громадських ініціатив. На це 2021 року ми передбачили з обласного бюджету 150 млн грн. Програма передбачає вже не один, а три напрями:

  • Конкурс проєктів місцевих ініціатив (у 2021 році вартість проєктів – від 100 – 500 тис грн. Із 2022 року до 2025 року: 100 тис грн і вище, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не повинна перевищувати 500 тис грн);
  • Конкурс проєктів регіонального розвитку (2021 року вартість проєктів – 1,5 млн грн і більше. Із 2022 року до 2025 року: вартість проєктів – від 3 млн грн і більше, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не більше 2,5 млн грн);
  • Реалізація стратегічних (розвиткових) проєктів (вартість проектів – від 25 млн грн).

Однак на цьому робота не завершилась – попереду перед депутатами ще багато питань для вирішення. Продовження сесії обласної ради заплановано на 23 лютого.

Коментарі

Позначки: ,