Депутати Львівської міськради вносять зміни до Програм захисту інтересів учасників АТО/ООС

Новини 17 Березня, 2021 307

Матеріальну допомогу отримають бійці з приєднаних громад, а також родини вояків, які померли вже вдома після перебування на Сході.

Такі зміни до комплексних програм захисту учасників бойових дій та членів їх сімей винесуть на розгляд сесії ЛМР. Про це розповіла депутатка ЛМР, секретар комісії охорони здоров’я та соціального захисту Олена Пасевич, пише Четверта студія.

За її словами, за останні роки зростає кількість померлих тих учасників АТО/ООС, які повернулися у мирне життя і померли не на передовій. Їхні родини залишаються без годувальника і не отримують підтримки від міста. У Львові таких родин є приблизно так само багато, як і родин, чиї годувальники загинули на Сході України.

“Зміни, які пропонують в програмі – це поширення місцевих ініціатив соціального захисту і на родини померлих учасників АТО/ООС.

Це вчора погодили ми з колегами на засіданні комісії охорони здоров’я та соціального захисту. Сподівааємось, що ці програми винесуть на голосування на пленарному засіданні 25 березня, і вони матимуть одноголосну підтримку в сесійній залі”, – розповіла Олена Пасевич.

На що матимуть право родини бійців, померлих вже на мирній території:

• На відшкодування витрат дороговартісного лікування;
• Виплату на оздоровлення дітей;
• «Подарунок від Тата» до дня св.Миколая у формі муніципальної матеріальної допомоги;
• Пільгу на оплату комунальних послуг та інші заходи програми.

Олена Пасевмч додала, що запропонували також низку змін у програму, яку у Львові називають «100 тисяч». Цю виплату відтепер зможуть отримати усі мешканці Львівської ОТГ, які були у зоні бойових дій не менше 45 діб і зареєстровані не пізніше 23.04.2015 року на території, яка тепер припадає до Львівської ОТГ.

Саме для цих категорій громадян на 2021 рік передбачено коши у сумі 5 млн грн. Ще 100 млн грн передбачено для виплати у межах програми учасникам бойових дій мешканцям м. Львова. Зміни впорядковують черговість отримання виплати.

“Дякую усім громадським активістам, які працювали над вдосконаленням цих програм. Дякую профільній депутатській комісії, яка одноголосно підтримала наші напрацювання. Дякую нашим Захисникам!”, – резюмувала Олена Пасевич.

Коментарі

Позначки: ,