Депутати Львівської міськради підтримали майданівця Ігоря Солонинка, якого переслідує ДБР

Новини 25 Лютого, 2021 163

Фото: 4studio

Сьогодні, 25 лютого, на пленарному засіданні сесії ЛМР депутати від Європейської Солідарності зробили звернення до органів центральної влади щодо неприпустимості переслідування учасника Революції Гідності та АТО Ігоря Солонинка. Чоловіка звинувачують у побитті беркутівця, київське ДБР провело обшуки.

Як пише «Четверта студія», відповідне звернення озвучив голова фракції ЄС Петро Адамик.

“23 лютого у Львові до сотника 5-ї сотні Самооборони Майдану, ветерана російсько-української війни, Ігоря Солонинка з обшуком прийшли працівники ДБР. У нього вилучили телефон та інші особисті речі. Неодноразово погрожували і підіймали голос на ветерана.

Солонинка викликають на допит у Київ наступного вівторка. Йому інкримінуватимуть побиття «беркутівця» під час Революції Гідності.

Таку поведінку ми, депутати Львівської міської ради, розцінюємо як реванш антимадайнівських та проросійських сил. Після того, як на сьому річницю Революції Гідності на сім років засудили Сергія Стерненка, влада вирішила прийти і за іншими майданівцями.

Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Переслідування за участь в ній ми розцінюємо як державну зраду і замах на конституційні права громадян.

Хочемо нагадати генпрокурору Венедіктовій і «зеленій владі», які переслідують майданівців, що багато депутатів Львівської міської ради та інших місцевих рад, були на Майдані, як і Ігор Солонинко. Ми також протистояли і «беркутівцям», і проросійським «тітушкам», тому не дозволимо за це переслідувати нашого побратима.

Закликаємо інші фракції Львівської міської ради та інших міських рад підтримати позицію про неприпустимість подібних дій влади щодо учасників Майдану. В сьому річницю Революції Гідності переслідувати за участь у Майдані – це наруга як над «Небесною сотнею, так і над всім українським народом.

Сім років тому ми захистили свої права і ми готові зробити це знову”, – йдеться у зверненні.

Як повідомив сам сотник 5-ї сотні Самооборони Майдану, учасник російсько-української війни Ігор Солонинко у коментарі журналістці “Еспресо.Захід”, 23 лютого, близько 23:00, працівники ДБР увірвалися до його двох помешкань.

“30 працівників ДБР, усі київські, російськомовні увірвалися до мене з обшуками у львівській квартирі та будинку в області,- розповідає Ігор Солонинко. – Вони розбудили дітей, почали проводити обшуки. Вилучили усе, що стосується Революції Гідності: фото, посвідку, історію хвороби мою, дві рушниці, на які я маю дозвіл. Звинувачують у вбивстві працівників Беркуту. Обшукували до п’ятої ранку. Протягом цього часу ніхто не спав.

Ігорю Солонинку вручили повістку в ДБР.

Чоловік також є помічником депутата Львівської міської ради від Європейської Солідарності Володимира Гоя.

“Декілька днів тому Верховна Рада визнала Революцію Гідності актом державотворення, а через тиждень після цього до нашого однопартійця прийшли з обшуком. Після засудження Стерненка відкрилась “скринька Пандори”. Таке враження, що до кожного майданівця чи учасника бойових дій, які боролись за українські цінгості, можуть прийти з незрозумілими звинуваченнями”, – розповів депутат Львівської міської ради Володимир Гой.

Довідка: Ігор Солонинко — активний учасник Революції Гідності. Був сотником п’ятої сотні Самооборони Майдану. По завершенні революції захищав українські кордони у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Понад два роки воював зокрема у Луганському аеропорту, Щасті та Георгіївці. У чоловіка є троє дітей та дружина.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,