Депутати Львівської міськради оглянули Грибовицьке сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 23 Лютого, 2021 492

Екологічна катастрофа Садового: на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова знову з’явилось сміття. Фото надані місцевими мешканцями Грибовичів

Вивезення сміття, полігон та сміттєпереробний завод – досі актуальні питання сьогодення міста, – депутати «ЄС»

На черговому засіданні Комісії фінансів та планування бюджету депутати розглянули близько двадцяти питань порядку денного.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “Європейської Солідарності”, пише Четверта студія.

В пріоритеті було погодження виділення коштів у сумі 40 млн. грн на оплату вивезення твердих побутових відходів, з умовою, що підходи до вивезення сміття будуть кардинально змінені. При тому, проблеми полігону і сміттєпереробного заводу в нас залишаються актуальними.

Сьогодні знову з колегами на Пластовій. Тут працює станція компостування, розміщені міські очисні споруди і ділянка під…

Опубліковано Olga Posypanko Понеділок, 22 лютого 2021 р.

«Говоримо про те, що нам потрібно змінити спосіб вивезення відходів, щоб місто не витрачало таких грошей. Ми з керівником проговорили, вони мають знайти схему оптимізації витрат. Наприклад, щоб не було такого, що перевізник везе сміття у Дніпро, а воно викидається десь в Червонограді чи під Радеховом. Поблизу є полігони, де приймають сміття, але ми чомусь по документах туди його не веземо», – прокоментувала Тетяна Шевченко, депутат Львівської міської ради від «Європейської Солідарності».

Сьогодні наша виїзна на Пластову, Грибовицьке сміттєзвалище , проїздом побачили очисні споруди Водоканалу, мільйони євро…

Опубліковано Танею Шевченко Понеділок, 22 лютого 2021 р.

Не менш важливим було звернення ЛКП «Зелене місто» стосовно прохання надати можливість презентувати план реалізації проектів підприємства та напрямки використання необхідного фінансування у 2021 році.

«ЛКП «Зелене місто» потребує 202 млн. грн – це величезні кошти, серед яких є кредит, кошти які потрібно віддавати, кошти які зарезервовані. Ми переглянули презентацію, штатні розписи, дізнался про об’єднання і зробили висновок, що зробимо виїзну комісію, об’їдемо Грибовицьке сміттєзвалище, Збиранку, та сортувальну станцію і після того знову обговоримо використання коштів і затвердження їхнього фінансового плану», – розповіла депутатка Тетяна Шевченко.

Відомо, що не вдалося приступити до бюджету розвитку, до змін ухвал, до затвердження звіту бюджету за 2020 рік. Причиною стало те, що матеріали для ознайомлення щодо звіту за минулий рік надали для ознайомлення лише перед комісією. Це є дуже серйозне питання, депутатам не дали часу для вивчення, тож ми вирішили перенести розгляд.

Виїзна комісія на Грибовицьке сміттєзвалище відбулась у понеділок, 22 лютого.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,