Депутати Львівської міськради об’єднуються проти Садового

Новини 30 Квітня, 2020 2 154

Андрій Садовий. Скриншот відео

Депутати різних політичних сил об’єдналися, щоб не дати міському голові Львова Андрію Садовому провести комерційні питання.

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться у тексті оприлюдненої заяви на сторінці  у ФБ “Фракція партії “Європейська солідарність” у ЛМР”.

Текст заяви наводимо повнотекстово.

Заява депутатської фракції Європейської Солідарності у Львівській міській раді.

Депутати різних політичних сил об’єдналися, щоб не дати Садовому провести комерційні питання.

Міський голова скликав позачергову сесію 28 квітня не для розв’язання проблем пов’язаних із пандемією COVID-19, а лише для просування різних комерційних, в тому числі і земельних питань.

Найбільш резонансним питанням було надання об’єктів комунальної власності компанії «Балтом-Україна», якій держава заборгувала 32 млн грн ще за будівництво доріг до «ЄВРО-2012». Вважаємо, що в час економічної кризи та очікуваного масового безробіття – це питання точно не може бути пріоритетним.

Пропоновані об’єкти знаходяться на землі, вартість якої в 4-5 разів перевищує заборгованість. Тому усі депутатські фракції відкинули пропозицію Андрія Садового щодо передачі дефіцитної львівської землі, а натомість запропонували продати її на аукціоні тоді, коли це буде більш ефективно.

«Європейська солідарність» також не підтримала пропозицію міського голови взяти в Європейського банку реконструкції і розвитку новий кредитний транш. В той час, як Європейський союз виділяє кошти на допомогу щодо підтримки країн в часи кризи, брати кредит для того, щоб погасити попередній кредит – це злочин проти громади міста і кричуща безгосподарність, яка веде місто в боргову яму. Тому наші депутати звернулися до міського голови надати звіт про використані кошти з попередніх кредитів, які бралися для будівництва сміттєпереробного заводу, а також трамвайного депо.

Депутати фракції «Європейська Солідарність» разом із іншими колегами ще в березні ініціювали ухвалу щодо скасування плати єдиного податку для підприємців 1 і 2 групи. Водночас не могли запровадити цю ініціативу за умови відсутності пленарних засідань міської ради через карантин. Оскільки така нагода прийшла, то одноголосно усі присутні депутати проголосували не тільки за це рішення, але й за продовження податкових канікул ще на 1 місяць (червень).

Таким чином, робота в рамках сесії продемонструвала вміння практично усіх депутатських фракцій об’єднуватися заради вирішення важливих для міста питань, а також для того, щоб не допустити дерибану та розбазарювання міста сьогоднішніми неефективними чиновниками на чолі з Андрієм Садовим.

Водночас, не можемо залишити без коментаря поведінку міського голови. В часи карантину скликати позачергову сесію і при цьому наражати на небезпеку понад сотню депутатів та чиновників, варто лише за умови крайньої потреби, для вирішення нагальних суспільно важливих питань.

Особливо цинічною виглядає ситуація, коли сесію Садовий скликав, а сам на неї не прийшов, хоча напередодні, проводячи колегію з керівниками фракцій, він нічого не сказав про погіршення самопочуття. Таким чином, міський очільник самоусунувся від розв’язання важливих проблем в рамках міської ради, отже під жорстким контролем громадськості.

Така поведінка міського голови політично недопустима, а по-людськи означає критичну безвідповідальність і самоусунення Андрія Садового від прийняття критично важливих рішень для мешканців нашого міста.

Львів не заслуговує того, щоб його очільник прикривався «хворобою», коли керування містом у час пандемії потребує максимальної мобілізації, дисципліни і відповідальності.

30 квітня 2020 року

Коментарі

Позначки: , , ,