Депутати Львівської міської ради ухвалили заяву щодо визнання Росією так званих “Л/ДНР”

Новини 24 Лютого, 2022 506

Львівська міськрада утворила комісію для проведення оцінки придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів

Звернення направили до керівництва держави та очільників міст-партнерів

23 лютого депутати Львівської міської ради ухвалили заяву, у якій засудили визнання так званих “Л/ДНР” та посилення військової агресії Російської Федерації.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Звернення направили до керівництва держави та очільників міст-партнерів.

Депутати Львівської міськради у спільній заяві засудили рішення РФ щодо визнання так званих “ЛНР” та “ДНР” на тимчасово окупованих територіях:

“Львівська міська рада категорично засуджує рішення Російської Федерації щодо “визнання” терористичних утворень “ДНР” і “ЛНР”. Вимагаємо від Кремля негайно вивести окупаційні війська з території України та припинити будь-яку діяльність, що спрямована проти суверенітету, цивілізаційного вибору і територіальної цілісності нашої держави, — йдеться у зверненні.

Народні обранці закликали керівництво держави повністю розірвати дипломатичні відносини із Росією та закрити авіа- та залізничне сполучення із країною-агресором через територію країни. Окрім того, депутати рекомендували владі заморозити активи російського бізнесу та колаборантів в Україні, позбавити українського громадянства тих людей, які набули російського, а також прийняти закон про відповідальність за колабораціонізм та російську пропаганду.

Також у зверненні йшлося про фінансування тероборони, облаштування місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб та розробку кризового сценарію.

Наприкінці представники Львівської міської ради звернулись до міжнародних партнерів і попросили застосувати ефективні і жорсткі санкції щодо країни-агресора і надати країні всебічну допомогу:

“Піддатись на шантаж агресора означає стимулювати його на нові злочини, про що неодноразово свідчила історія. Тож просимо посилити зусилля щодо стримування агресивних дій РФ. Перемога буде за нами”.

Цю заяву підтримали депутати усіх фракцій.

Коментарі

Позначки: , ,