Депутати Івано-Франківська б’ють на сполох

Новини 18 Жовтня, 2021 568
Руслан Марцінків. Фото: відкриті джерела.

Руслан Марцінків. Фото: відкриті джерела.

Місту треба ще 100 млн гривень на газ

Депутати Івано-Франківська звернулися до державної влади щодо цін на природний газ. Місту на опалювальний сезон потрібно ще додатково 100 млн гривень.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає Четверта студія.

Він із депутатським корпусом звернулися до державної влади щодо цін на природний газ, адже наразі відпускна ціна природного газу для бюджетних установ і бізнесу сягнула позначки 30–45 тисяч гривень за тисячу кубічних метрів та продовжує зростати.

“Відтак проведення опалювального сезону, зокрема забезпечення теплом дитячих садків, шкіл, лікарень, закладів культури та соціального захисту – під загрозою. Ба більше, очікуємо зростання цін на товари і послуги, особливо на продукти”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що до запланованих в бюджеті видатків на газ Івано-Франківська міська рада лише до кінця 2021 року буде змушена спрямувати додатково понад 8 мільйонів гривень, а на опалювальний сезон 2021/2022 рік видатки на газ зростуть на понад 100  мільйонів гривень.

“До мене та до депутатів міської ради надходять численні тривожні звернення і скарги мешканців, громадських організацій, керівників підприємств різних галузей, представників малого та середнього бізнесу. Ми відчуваємо зростання соціальної напруги. Тож звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради”, – пише Руслан Марцінків.

Відомо, що у зверненні депутати Івано-Франківська вимагають:

не допустити зростання ціни на газ для бізнесу, оскільки це призведе до здорожчання усіх видів товарів та послуг, зупинки діяльності малого та середнього бізнесу, зменшить надходження до місцевих бюджетів і в підсумку відіб’ється на фінансовому становищі мешканців громади, особливо на соціально вразливих верствах населення;

посилити заходи соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін через здорожчання енергоносіїв;

вжити заходів щодо недопущення підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для населення та бюджетних установ;

вжити заходів щодо нарахування оплати за розподіл (доставку) природного газу виключно по факту спожитого обсягу газу за конкретний період нарахування (місяць), тобто включити в ціну газу;

негайно розв’язувати проблему з розірвання попередніх договорів на постачання газу та укладання прямих договорів з ТОВ “Газопостачальна компанія” “Нафтогазтрейдинг”для закладів освіти та охорони здоров’я.

Коментарі

Позначки: , ,