Депутати Червоноградської міської ради звернулись до керівництва держави через знеструмлення шахти “Надія”

Новини 26 Листопада, 2020 444

Ілюстрація: "Львівський портал"

Депутати Червоноградської міської ради звернулись до керівництва держави, народного депутата від Слуги Народу Юрія Камельчука із проханням взяти під особистий контроль вирішення питання шахти Надія.

Про це повідомляє Ехо Червонограда, пише “Четверта студія”.

2 листопада 2020 року підприємство повністю знеструмлене за несплату електроенергії, що призвело до повної зупинки виробництва. Станом на 25.11.2020 р. електропостачання не відновлено, заборгованість становить 13,6 млн грн, йдеться у зверненні ради.

Адміністрація намагалася вирішити дану ситуацію з керівництвом ПрАТ «Львівобленерго» та неодноразово зверталася до Міністерства енергетики та житлово-комунальних послуг з проханнями сприяння у вирішенні цієї проблеми.

Також варто відзначити, що Шахта «Надія» є надкатегорійною по виділенню газу метану в підземних виробках. Вентилятор головного провітрювання шахти на даний момент відключений від електроживлення, апаратура контролю газу метану в підземних виробках знеструмлена, що не дає можливості контролю наявності метану в шахті. Оскільки шахта є надкатегорійною по виділенню газу метану, тому загазування гірничих виробок без провітрювання та контролю може відбутися в будь-який момент.

Крім цього, не проводиться відкачування води, що спричиняє загрозу  затоплення гірничих виробок.

На сьогодні на підприємстві працюють 470 працівників з них 219 підземних, які вимушено перебувають на простої. Ситуація ускладнюється ще й тим, що на шахті існує заборгованість з виплати заробітної плати на загальну суму 10,4 млн грн та 3,5 млн грн ЄСВ.

Також залишається знеструмленою шахтна котельня та насосна станція. У випадку виникнення пожежонебезпечної ситуації подача води є не можливою. При погіршення погодних умов та зниженні температури повітря можливе замерзання водяних трубопроводів в клітковому стволі та їх розтріскування, що унеможливить відновлення роботи шахти навіть при відновленні електропостачання, а також призведе до значних матеріальних втрат.

Важке фінансове становище шахти та неможливість вирішити питання відновлення роботи  призвели до посилення соціальної напруги в колективі та створення передумов техногенної катастрофи.

Звертаємось, до Вас з наполегливим проханням, взяти під особистий контроль ситуацію на ПрАТ «Шахта «Надія», розглянути питання щодо  діяльності ПрАТ «Шахта «Надія» на засідані Кабінету Міністрів України, Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, а  також вжити усіх необхіних заходів щодо недопущення техногенної катастрофи та виплатити заборговану плату працівникам шахти.

Коментарі

Позначки: ,