Депутатка від “Самопомочі” керує руским бізнесом у Львові

Новини 22 Вересня, 2022 154

У Львівській міській раді відбулося урочисте засідання за участю депутатів 1-го демократичного скликання, фото ЛМР

У Львові арештували корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на суму понад 55 млн грн, власником яких є громадянин рф.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Перець.

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, за клопотанням прокурорів накладено арешт на корпоративні права в розмірі майже 80% статутного капіталу мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості, а саме база відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн та її кінцевим бенефіціаром є громадянин РФ.

Справа одразу ж набула гучного розголосу та викорінення руского бізнесу скоріш за все тільки починається.

Нещодавно у своєму зверненні міський голова Львова Андрій Садовий опублікував перелік з понад 340 бізнесів у Львові прямо або опосередковано належать росіянам.

Садовий раптово «здав» свою однопартійницю?

Висунута політичною партією «Об’єднання «Самопоміч» Оксана Динік є депутатом Львівської міської ради нинішньої каденції, а також гендиректоркою ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія».

За інформацією YouControl, засновником та кінцевим бенефіціарним власником ТзОВ «Львівська ізоляторна компанія» є російський бізнесмен Петров Сергій Валерійович.

Суд арештував корпоративні права львівського підприємства, що є одним з найбільших виробників скляної продукції на території Заходу України, на загальну суму 11 млн грн. Також арешт наклали на 19 об’єктів нерухомості цього підприємства – цілісний майновий комплекс товариства.

«За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права львівського підприємства… Загальна сума арештованого майна становить майже 470 млн грн. Вирішується питання про передачу арештованого в управління АРМА», – йдеться в повідомленні Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, посадовці підприємства, засновником якого є естонська компанія, а бенефіціарними власниками – група громадян росії, що контролює кошти від продажу скляних виробів, ухиляються від сплати податку завдяки фінансовим посередникам – пов’язаним компаніям в Естонії. Окрім того, громадяни рф задіяні у матеріальному забезпеченні міністерства оборони росії, що є важливим елементом фінансування під час військової агресії в Україні.

Зауважимо, що Верховна Рада схвалила закон про примусове вилучення на території України майна, що належить громадянам росії, а також особам, які підтримують війну рф проти нашої держави, незалежно від їх громадянства. Йдеться про конфіскацію об’єктів права власності росіян – фізичних та юридичних осіб.

Коментарі

Позначки: , ,