Денис Шмигаль не влаштовує росіян на посаді голови Львівської ОДА

Новини 18 Червня, 2019 1 886
Денис Шмигаль

Денис Шмигаль

Обрати очільника Львівської області президент Володимир Зеленський запропонував людям, представив трьох кандидатів – Дениса Шмигаля, Максима Козицького та Маркіяна Мальського.

Маркіян Мальський спочатку відмовився від посади, потім заявив про можливість погодитись на неї. Згодом окремі медіа підрахували, що 57% користувачів Фейсбуку висловились саме за його кандидатуру. Максим Козицький ж скромно відмовчується, хоча мережа теж оцінює його дуже позитивно. А ось про Дениса Шмигаля сьогодні практично вперше заговорили та ще й на телеканалі Росія! Чому Президента не бентежить, що менеджер ДТЕК може посісти представницьке крісло політично-найскладнішого регіону України, та чому так багато людей сьогодні підтримує Дениса Шмигаля? Ми спробували розібратись, хто він такий.

Зявилась інформація, що Президент визначився з кандидатом на голову Львівської ОДА і це буде Маркіян Мальський…

Коли Президент визначиться, він висловить своє рішення через свій офіційний сайт. А поки що це – думки авторів статті.

Хто пролобіював Вашу персону в Адміністрації Президента України?

До мене звернулись представники міжнародної рекрутингової компанії Hudson в Україні, з пропозицією надати їм резюме для розгляду на посаду голови Львівської ОДА. Оскільки Львівщина – це мій рідний дім, де мешкає моя родина, мої батьки, мої діти, звичайно мені не байдужа доля нашого краю, я вирішив взяти участь у такому конкурсі-відборі. Ніколи не покидав рідний Львів і не міняв на інші міста, за єдиним виключенням, коли через трагічний випадок була необхідність прийняти управління ДТЕК Бурштинською ТЕС, яку очолюю і донині.

А щодо інформації про те, що Вас просувають відомі контрабандисти Павлюк і Бадяк?

З паном Павлюком не знайомий і не знаю хто це. Від пана Сергія Бадяка ніяких пропозицій не отримував, хоча знайомий з ним десь з 2013 року, знаю його як успішного професійного керівника, засновника єдиного успішно-діючого приватного індустріально-логістичного парку в Городку на Львівщині, роботодавця, який створив тисячі робочих місць та успішно просуває Україну на міжнародних ринках.

Лунають звинувачення, що Ви працювали в ЛОДА за часів Януковича.

Почну з того, що я працював на державній посаді і народ України в особі держави платив мені заробітну плату за якісну та чесну роботу! Янукович мене на посади не призначав і свою позицію про цю людину я разом зі всіма висловив під час Майдану. Ніколи не тримався за крісла і посади. Якщо подивитись на мою трудову книжку, то в ЛОДА я потрапив при голові Миколі Кмітю, пізніше у 2011 звільнився, у 2012 мене знову запросив в на роботу Михайло Костюк, під час Майдану я звільнився з ЛОДА вже з принципової позиції.

А як вплине на управління Львівщиною Ваша приналежність до компанії ДТЕК?

Пишаюсь роботою в колективі професіоналів ДТЕК Бурштинська ТЕС! Ніколи не зустрічався і не маю жодних зобов’язань перед акціонером компанії ДТЕК, які би створили конфлікт інтересів або завадили би мені бути чесним та ефективним керівником Львівщини.

В компанію ДТЕК я попав у січні 2017 року, запросив мене генеральний директор «ДТЕК Енерго», щоб очолити напрямок соціального партнерства на посаді заступника генерального директора ДТЕК Західенерго. Не так вже й просто стати керівником у великій компанії, необхідно було пройти з десяток співбесід, та стільки ж тестів та тестувань. На сьогодні «ДТЕК Енерго» – це прозора українська компанія, один з найбільших платників податків та роботодавців, а за рівнем соціальної відповідальності – це ТОП компанія України. В правлінні і в менеджменті окрім професіоналів-українців працюють європейські ТОП-керівники. Для мене це  – прекрасний досвід роботи в енергетиці, з яскравими професіоналами, і можливість долучитись до важкої праці енергетиків в Бурштині, виробляючи для Українців світло і тепло!

Ми проаналізували всі відкриті джерела, соціальні мережі, коментарі людей і дійшли до таких висновків:

Денис Шмигаль – корінний львів’янин, 43 роки. З відзнакою закінчив Львівську політехніку у 1997 році, а через 5 років вже став кандидатом економічних наук, захистивши дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил. Все життя працював на виробничих підприємствах Львівщини, очолював інвестиційні компанії, обіймав керівні посади. З 2009 року працював в Обласній державній адміністрації  на посаді керівника департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі. Був одним з розробників стратегії розвитку Львівщини.

Після Майдану став заступником Державної фіскальної служби у Львівській області. На посаду прийшов через відкритий конкурс. Тоді людям запам’ятався тим, що почав активно викорінювати хабарництво, оголосивши акцію «Хабарників до в’язниці». З приходом на посаду пана Насірова звільнився. Причини очевидні.

Щодо наукової діяльності знайшли наступні факти: кандидат економічних наук Денис Шмигаль закінчив аспірантуру Інституту регіональних досліджень НАН України. Успішно захистив дисертацію. Відмінно володіє англійською та польською мовами.

Додатково вчився за кордоном –  у Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії. А у Німеччині – в Рейнсько-Вестфальському технічному Університеті, за програмою підготовки менеджерів Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини.

Цікаво, що випускники цієї програми звернулись до Президента з відкритим листом щодо підтримки Шмигаля.

Президентові України

Володимиру Зеленському

Ваше Високоповажносте!

Звертаємося до Вас з листом підтримки кандидатури Дениса Шмигаля на посаду голови Львівської облдержадміністрації. 

Пан Шмигаль зарекомендував себе як визначний професіонал, досвiдчений управлiнець, який здатний забезпечити реалiзацiю складних державотворчих та економiчних завдань на рiвнi регiону, консолідувати мiсцевi елiти навколо курсу Глави держави.

Ми мали можливість стажуватися разом з ним під час спільної програми Міністерства економіки Німеччини та Торгівельно-Промислової Палати України. Завдання програми – сприяння ефективному державному управлінню, енергоефективності, сталому економічному розвитку. Впевнені, що його практичний досвід у різних сферах реальної економіки Галичини, розумiння мiсцевоi специфiки та практичний досвiд та контакти, здобутi в Європі як нiколи мають бути використані сьогодні на  відповідальній державній посаді.

Полiтична зрілість, динамічність, готовність приймати виваженi рiшення та нести персональну вiдповiдальнiсть за iх реалiзацiю, також важливi риси управлінця нової формацii.

З огляду на зазначене, переконанi, що пан Шмигаль внесе свiй особистий внесок у Вашi зусилля щодо реформування країни, забезпечення  сталого розвитку нашої Держави.

Просимо Вас, високоповажний пане Президенте, розглянути кандидатуру Дениса Шмигаля на посаду Голови Львiвськоi обласноi державноi адмiнiстрацii.

З повагою,

Випускники програми Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини Fit for Partnership with Germany та GIZ в Україні

Окрім того, Денис Шмигаль має експертний досвід в багатьох проектах, мета яких – розвиток Львівщини. Ось що вдалося знайти:

  • Офіційно представляє державу Україну, як член відбіркового комітету програми транскордонної співпраці «Польща-Білорусь-Україна» за напрямком «Спадщина».;
  • Є експертом регіональної комісії з оцінки та проведення відбору інвестиційних програм та проектів, що реалізовуватимуться на Львівщині коштом Державного фонду регіонального розвитку.
  • має експертний досвід з відбору пілотних міст в рамках програми «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини», що реалізувалась Фондом Східна Європа спільно з Львівською обласною радою та Львівською обласною державною адміністрацією за підтримки Швецького агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (Sida) через Посольство Швеції в Україні;
  • був співголовою технічного комітету із впровадження компонентів з енергоефективності у рамках реалізації спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ»;
  • був керівником та співініціатором успішно реалізованого проекту із створення двох індустріальних парків в Яворівському районі та у місті Новий Розділ (у рамках Програми Транскордонної Співпраці Польща-Білорусь-Україна 2007-2013).

Сьогодні ж у соціальних мережах спостерігаємо тисячі коментарів в його підтримку. Також цікаві коментарі засновників відомих бізнесів та міжнародних фондів, які дають характеристику Денису Шмигалю в період його роботи в ЛОДА:

Тетяна Гулей, CFO, co-founder Edvantis Group, однієї із найбільших IT- компаній Львівщини:

«Шлях становлення бізнесу складний, з перепонами і труднощами, та надихаючими на цьому шляху є зустрічі з людьми, які здатні підтримати, зрозуміти та стати справжніми порадниками. Маємо за честь знати Дениса Шмигаля, з котрим запізналися в один з найважчих періодів нашого розвитку. Завдяки його небайдужості та глибокій фаховості ми змогли подолати шалений тиск, пройти випробування та сміливо рухатися вперед. Денис Шмигаль поєднує в собі державницьке мислення, унікальний багаж знань, управлінський досвід та напрочуд людяний підхід до справ. Ми переконані, що саме за такими людьми, як Денис, майбутнє нашої країни».

В’ячеслав Клімов, співзасновник компанії Нова Пошта:

«Мое мнение о Денисе Шмыгале – это мнение предпринимателя и инвестора. Запуская один из наших логистических терминалов во Львове, познакомился с Денисом. Для меня он-пример государственного чиновника, относящегося к бизнесу и предпринимателям, как ценности и силе, которая что-то создаёт и видящего свою миссию в создании «зеленого света» для инвестиций и новых бизнес проектов!».

Віктор Лях, президент Фонду «Східна Європа» наголосив про спільно реалізовані за 5 років спільно з паном Шмигалем проекти розвитку, у тому числі, відмітив успішну реалізацію пілотного проекту «Е-врядування» на Львівщині та проекту «Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини».

Ілона Задворна, менеджер по зв’язках з органами влади компанії NestleУкраїна, голова комітету Європейської Бізнес Асоціації

Я рада підтримати Дениса Шмигаля на цю посаду. Денис Анатолійович багато років працював у Львівській області для підтримки та розвитку бізнесу, залучення інвестицій та створення робочих місць. Коли наша  компанія створювала  у Львові бізнес-сервіс центр, Денис Шмигаль був одним з тих в Обласній адміністрації,  хто підтримав та реально допомагав у реалізації цього амбітного проекту, а на сьогодні це вже понад 1000 робочих місць!

 Андрій Ліпенцев, кандидат економічних наук, доцент, член-кореспондент Академії економічних наук України заступник директора з наукової роботи Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України:

По спільній діяльності, з запропонованих, знаю Дениса Шмигаля – ефективний керівник, справжній лідер, здатний інтегрувати команду, порядна та креативна людина, ініціював та реалізував розробку першої регіональної Програми інноваційного розвитку Львівщини, продемонстрував спроможність комплексно застосовувати різноманітні механізми регіонального розвитку з широким залученням громадянського суспільства – я за Дениса Шмигаля…

Своєю чергою, у мережі Фейсбук Денис Шмигаль відзначив: «Критично важливо, щоб Львівщина в черговий раз продемонструвала єдність і мудрість при виборі того, хто буде відповідальним за вирішення проблем шахтарів, за зупинення незаконної вирубки карпатського лісу, за ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, за початок будівництва нових доріг та за безліч інших питань і проблем людей».

А ще додав, що Маркіян Мальський  та Максим Козицький  є його добрими друзями і готовий підтримати їх в будь-якій життєвій ситуації.

Цікаві факти:

  • Завдяки підтримці Дениса Шмигаля у Львові зареєстровано найбільший у Східній Європі бізнес-сервіс-центр компанії Nestle, де створено понад 1000 робочих місць.
  • Денис Шмигаль особисто успішно реалізував проект зі створення в Яворівському районі та у місті Новий Розділ двох індустріальних парків. А третій створено за його сприяння у місті Кам’янка-Бузька.
  • Особисто доклався до реалізації понад двох сотень успішних соціальних проектів у Львівській та Івано- Франківській областях з розвитку спорту, культури, інфраструктури місцевих громад.
  • Був одним з ініціаторів та авторів надуспішного обласного конкурсу мікропроектів для громад Львівщини.

Коментарі

Позначки: