Денісова звернулась до поліції через слова Марцінківа, що “гей не може бути патріотом”

Новини 06 Травня, 2022 116

рівність прав і свобод без будь-яких привілеїв та обмежень гарантована основним законом України

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова звернулась до правоохоронних органів через слова міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа на адресу ЛГБТ-спільноти. Вона вимагає публічного вибачення

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці, передає Четверта студія.

За словами Денісової, під час інтерв’ю YouTube-каналу “РОЗМОВА” мер сказав, що “гей не може бути патріотом”.

“Під час моніторингу ЗМІ було виявлено інформацію про порушення прав і свобод представників ЛГБТІ-спільноти Івано-Франківським міським головою Русланом Марцінківим. У ході інтерв’ю YouTube-каналу “РОЗМОВА” міський голова сказав, що “гей не може бути патріотом”. Такі гомофобні висловлювання є забороненими антидискримінаційним законодавством України і в мирний час. Сьогодні, коли українське суспільство демонструє безпрецедентну єдність в забезпеченні відсічі збройної агресії Російської Федерації проти нашої Батьківщини, поширювати мову ворожнечі, ділити українців на “патріотів” та “не патріотів”, публічно висловлювати свої упереджені судження щодо окремих категорій громадян категорично неприпустимо!”, – наголосила омбудсмен.

Вона зазначила, що рівність прав і свобод без будь-яких привілеїв та обмежень гарантована основним законом України.

“Такі висловлювання міського голови принижують честь і гідність представників ЛГБТІК-спільноти, які нарівні з усіма іншими громадянами України стоять на захисті нашої держави: борються за незалежність України в бою, здійснюють волонтерську діяльність, надають гуманітарну допомогу, фіксують воєнні злочини країни-агресора”, – заявила Денісова.

Крім цього, Уповноважена скерувала подання меру з вимогою “неухильно дотримуватися вимог антидискримінаційного законодавства та принести публічні вибачення за гомофобні висловлювання”. А також вона звернулася до голови Нацполіції щодо проведення перевірки зазначеної інформації та вжиття заходів реагування “з огляду на наявність ознак розпалювання ворожнечі щодо представників ЛГБТІК-спільноти та порушення рівноправності громадян”.

Коментарі

Позначки: ,