День знань: 1169 дітей цьогоріч розпочнуть навчання у початковій школі Дрогобича та громади

Новини 01 Вересня, 2022 63

День знань: 1169 дітей цьогоріч розпочнуть навчання у початковій школі Дрогобича та громади

День знань в Україні цього року відзначають без особливих святкувань – війна стримує позитивні емоції та вимагає дотримуватись правил безпеки та не нехтувати тривоги.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ДМР.

Вперше поріг навчальних установ Дрогобича та територіальної громади цьогоріч переступили 1169 першачків. Загалом освітнім процесом охоплено 12577 учнів. Серед цих учнів є й діти, які були вимушені покинути свої власні домівки, тікаючи від ворожих обстрілів та знайти прихисток на Дрогобиччині. Свій навчальний рік вони розпочинають у стінах освітніх закладів Дрогобицької громади. Таких діток з числа ВПО налічується 365.

За рекомендаціями ЛОВА – навчальні установи міста відмовились від святкових лінійок для усіх учнів одночасно. Відтак урочистості пройшли для учнів першого та одинадцятого класів. Школярі традиційно завітали на свято знань у вишиванках. Наповнення лінійок було з патріотичним спрямуванням та хвилинами мовчання за загиблими воїнами.

Що стосується форми навчання в освітніх установах громади, то з 1 вересня навчальний процес відбуватиметься двома типами. Точніше – початкова ланка вчитиметься очно, старша і середня – за змішаною формою: дистанційно та очно.

Загалом, цьогорічне 1 вересня відрізняється від усіх попередніх, адже чимало учнів далеко від рідних домівок, в інших країнах, дистанційно та очно розпочинають свій навчальний рік та мріють повернутися у рідні школи.

Коментарі

Позначки: ,