Демарш РФ і ризик ескалації: про що говорили у Мінську

Новини 20 Грудня, 2017 34

Фото: ТАСС

Українська сторона продовжить свою роботу у звичному форматі, працюючи з СММ ОБСЄ

Виведення Росією своїх представників зі складу СЦКК є порушенням зобов’язань РФ у рамках “нормандського формату” та Мінського процесу й збільшує ризики ескалації ситуації на Донбасі.

Про це за результатами засідання ТКГ у Мінську повідомила у Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України у ТКГ екс-президента Леоніда Кучми.

“Українська сторона висловила обурення одностороннім рішенням РФ щодо виведення своїх представників зі складу СЦКК. Вважаємо цей крок порушенням зобов’язань РФ, які та взяла на себе в рамках “нормандського формату” та Мінського процесу. Це рішення значно збільшує ризики ескалації конфлікту та становить загрозу безпеці СММ ОБСЄ на території ОРДЛО”, – зазначила Оліфер.

Вона підкреслила, що, як сторона конфлікту, РФ несе повну відповідальність за подальший розвиток ситуації та забезпечення безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на не підконтрольній Україні частині Донбасу.

Водночас, за її словами, українська сторона продовжить свою роботу у звичному форматі, працюючи з СММ ОБСЄ.

Оліфер наголосила, що наслідком таких дій РФ вже стало загострення безпекової ситуації на Донбасі — режим сталої тиші відсутній, а з боку незаконних збройних формувань ОРДЛО є “тривожна тенденція” до відновлення обстрілів населених пунктів.

Коментарі

Позначки: , ,