Делегація з Львівщини вшанувала українців у Польщі

Новини 16 Грудня, 2019 196

Делегація з Львівщини вшанувала українців у Польщі

Делегація суспільно-культурного товариства “Холмщина” здійснила поїздку по визначних і трагічних місцях на землях Холмщини і Південного Підляшшя. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Відвідали Голгофу Холмського краю – с. Сагринь, де біля пам’ятника поклали квіти, запалили лампадки і помолились за душі закатованих українців, опісля переїхали в село Берестя, де на покинутому православному цвинтарі, встановлено пам’ятний хрест вбитим у цьому селі українцям (понад 300 осіб).

Наступного дня делегація відвідала с. Голя Володавського повіту де в старовинному православному храмі св. Антонія Печерського та Великомучениці Параскеви (збудована у 1707 році) мали зустріч з Тадеєм Карабовичем, одним з фундаторів та багаторічним доглядачем скансену (це музей під відкритим небом, який представляє побут українців Південного Підляшшя та Холмщини).

На місцевому цвинтарі віддали шану похованим тут воякам УПА. У м.Холм вшанували уродженця цього міста, видатного українця – Михайла Грушевського, Голову ЦР УНР.  Також делегація відвідала с. Верховинаі віддали шану невинно вбитим українцям (194 людини).

Такі поїздки сприяють підтримці українства на цих землях, а також вшануванню пам’яті українців вбитих на історичних землях Холмщини і Підляшшя. Ця поїздка відбулась за сприяння Департаменту внутрішньої та інформаційної політики.

Коментарі

Позначки: ,