Де є українська мова – там є Україна, – Парубій

Новини 16 Липня, 2020 125
Андрій Парубій Фото: Прямий.

Андрій Парубій Фото: Прямий.

Влада Зеленського хоче влаштувати ревізію української мови, але свідомі українці цього не дозволять.

Про це заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій під час акції проти русифікації освіти біля Верховної Ради, пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу політсили.

«Чи могли ми уявити, що мине трошки більше року, і нам доведеться збиратися тут, щоб захищати українську мову?» – запитав він.

«Коли ми йшли на вибори, ми попереджали що ці так звані «нові обличчя» будуть робити ревізію і віри, і армії, і мови. Дехто говорив – та подивіться – це нові люди, це вітер змін. Я сказав тоді – якщо це вітер змін, то чому від нього так смердить «русским духом»? І сьогодні ми бачимо, яка насправді їхня ціль. Ми їх попереджали – не чіпайте мову, бо земля під вами горітиме», – наголосив Парубій.

Андрій Парубій наголосив, що засновники Української держави розуміли значення мови як гарантії національної безпеки.

«Сьогодні 16 липня – 30-та річниця проголошення Декларації про державний суверенітет, в якій було чітко сказано, що українська держава має обов’язок розвитку української мови, функціонування української мови у всіх сферах суспільного життя», – сказав народний депутат.

«Батьки-засновники і ті, хто творили Декларацію, розуміли, що мова – це питання не тільки гуманітарне, це питання не тільки спілкування. Мова – це також питання безпеки й існування української нації. Бо де є українська мова – там є Україна. Де немає української мови – там ми бачимо наступ російських окупантів, ми бачимо вбивство наших воїнів на передовій», – підкреслив Андрій Парубій.

Коментарі

Позначки: , ,