Де в Україні найдешевші велосипеди та електросамокати та який на них попит

Новини 16 Квітня, 2024 20

в OLX поділились вартостями, а також співвідношенням попиту до пропозиції на ці види мобільного транспорту

За велосипедом у Чернігівську область

Мобільність, відносно низька вартість та простота в обслуговуванні сприяють  стабільному попиту від користувачів на велосипеди, електросамокати та електровелосипеди. Тож в OLX поділились вартостями, а також співвідношенням попиту до пропозиції на ці види мобільного транспорту.

Про це пише Четверта студія.

Кількість пропозицій на велосипеди станом на березень 2024 року складає понад 90 тисяч, з яких оголошень про продаж нових велосипедів – 8 274, вживаних – 81 765. Попит від користувачів на велотранспорт один із найвищих на платформі. Наприклад, загальна кількість відповідей від користувачів на оголошення про продаж велосипедів становить – 175 тисяч. Тобто попит тут майже вдвічі перевищує кількість пропозицій.

Швидшим та комфортнішим аналогом велосипедів є – електровелосипеди. Кількість пропозицій їх продажу на платформі становить 6 674, з них 2 292 оголошень – нові електровелосипеди та 4 492 – вживані. Загалом, попит на цю категорію транспорту складає – 29 829 відгуків від користувачів та перевищує кількість пропозицій у більш як 4 рази.

Ще один вид мобільного транспорту, який набув популярності серед містян – електросамокат. Сервісів та точок, де їх можна взяти в оренду чимало у всіх великих містах України. Проте, якщо хтось бажає придбати власний транспортний засіб, то кількість пропозицій на електросамокати чимала. Наприклад, на платформі OLX вона складає – 6 653 оголошення (4 772 пропозиції вживаних електросамокатів та 1 881 пропозиція нових). Кількість відгуків на оголошення про продаж цього транспорту становить майже 34 тисячі та перевищує пропозицію у більш як 5 разів.

Що по цінах?

Середня вартість вживаних велосипедів становить – 7 866 гривень, нових – 12 988 гривень. Цікаво, що найдорожча середня вартість нового велосипеду – у Закарпатській області і  становить 25 374 гривні, що майже в 4 рази перевищує середню вартість цього транспорту у Чернігівській області, де вона становить 6 674 гривні.

Вартість нових електровелосипедів в середньому по Україні становить – 26 816 грн, вживаних – 26 948 грн, що створює цікаву ситуацію, адже незначно нові товари у цій категорії виходять дешевшими за вживані. Область з найменшою середньою ціною за новий електровелосипед – Кіровоградська, там транспорт пропонують за майже 15 тисяч гривень. Водночас найдорожча середня ціна у Тернопільській області – понад 45 тисяч гривень.

Середня вартість вживаного електросамокату становить по Україні становить 12 227 грн, а нового – 16 095 грн. Найдешевше пропонують придбати новий електросамокат у Житомирській області, там середня вартість цього транспорту становить трохи більше як 12 тис. грн, при цьому найдорожча середня вартість на нові електросамокати – у Полтавській області та становить більш як 23 тис. грн.

Коментарі

Позначки: