ДБР зобов’язане внести до ЄРДР заяву проти Портнова щодо створення злочинної організації для узурпації влади в Україні, – Тетяна Чорновол

Новини 16 Вересня, 2019 196
Тетяна Чорновол

Тетяна Чорновол

Шевченківський районний суд міста Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення щодо створення злочинної організації Андрієм Портновим. Про це повідомила народний депутат восьмого скликання Верховної ради України Тетяна Чорновол.

«В моїй заяві мова йде про створення злочинної організації для узурпації влади в Україні. І всі дії, які вчиняв Портнов, викладені в цій заяві, якраз і були підпорядковані тому, щоб якомога більше людей поставити на вищі посади і таким чином перехопити владу в країні», – наголосила Тетяна Чорновол.

«Зараз всі ці відомості суд зобов’язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань і ДБР мусить їх розслідувати», – підкреслила вона.

За її словами, в її заяві йдеться про кримінальне правопорушення вчинене Андрієм Портновим, відомим чиновником часів Януковича, який нині «дієвою особою нинішньої влади, і, по суті, формує нинішню владу, про що якраз і йдеться в моїй заяві про кримінальне правопорушення».

Вона підкреслила: «Політика – це річ відповідальна, державні посади – це річ відповідальна, а наявність в країні якогось «смотрящего», який керує всіма процесами – це і не нормально, і кримінально і злочинно».

Тетяна Чорновол повідомила, що нею було встановлено, що під час виборчої кампанії кандидата в президенти Володимира Зеленського його фонд масово офіційно наповнювали люди, які є підлеглими Портнова.

«Хоча це є порушення закону, тому що наповнення фонду – це добровільні внески. Тобто кожна людина повинна самостійно приймати рішення, що вона підтримує того чи іншого кандидата в президенти, як і кандидата в депутати, якимось своїми грошовими вливаннями. Цілий перелік людей, яких Портнов просто зобов’язав вносити чималі суми до передвиборчого фонду Зеленського», – розповіла вона.

За словами екс-депутата, також всі були свідками, що під час передвиборчої кампанії і вже після виборів, і перед парламентськими виборами суди в Україні приймали дуже багато рішень в інтересах Зеленського. «І тільки лінивий не коментував, що це відбулося завдяки тому, що Зеленський відкрив дорогу Портнову, який приїхав в Україну. З нього були зняті будь-які обвинувачення і він вчиняв тиски на суди, – зауважила вона.

Тетяна Чорновол також наголосила, що її слова підтверджуються і тим, що на прес-конференції керівник НАБУ Артем Ситник і працівник Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомили, що мають записи з кабінету одного з голів суду пана Вовка, в яких якраз і йшлося про корумпування судів паном Портновим.

«Тобто були зроблені такі послуги для пана Зеленського і завдяки цим послугам, як вдячність за ці послуги, відбулась така ситуація, яку ми всі можемо спостерігати, коли цілий перелік посадовців зараз призначається через лобіювання Портнова»,- зауважила екс-депутат.

Вона, зокрема назвала серед таких призначень – керівника Офісу Президента Андрія Богдана, заступника керівника Офісу президента Андрія Смірнова, які пов’язані з Портновим. За її словами, та ж ситуація і з призначеннями в Генеральній прокуратурі – Портнов лобіював призначення Руслана Рябошапки на посаду Генерального прокурора та Віталія Каська на посаду заступника Генпрокурора. Також Тетяна Чорновол заважила, що і призначення пана Олександра Данилюка на посаду секретаря РНБО лобіював Портнов.

Коментарі

Позначки: , , ,