ДБР взялося за львівських податківців з орбіти Медведчука-Козака, – аналітик

Новини 02 Серпня, 2022 202

Ігор Лазорко може бути причетний до роботи конвертаційних центрів.

Про це повідомляє аналітик ГО “Інститут моніторинг ринку інфраструктури” Валерій Щербина, пише “Четверта студія” з посиланням на Апостроф.

За словами аналітика, начальник Львівської ОВА Максим Козицький нібито тисне на керівництво місцевої податкової, щоб зберегти на посаді Ігоря Лазорка.

“Не був перепризначений хабарник та корупціонер Ігор Лазорко – людина з орбіти Віктора Медведчука та Тараса Козака і за сумісністю друг Максима Козицького. Діяльність Медведчука та Козака, у теперішній час досліджується у межах кримінального провадження на предмет державної зради. З цього приводу питання перебування Ігоря Лазорко на керівних посадах в обласній податковій неодноразово піднімалося громадськими активістами” – зазначає Щербина.

“На даний час в межах кримінального провадження № 62022140010000119 від 25.03.2022 за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 209 КК України працівниками Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові здійснюється документування фактів протиправних дій посадових осіб контролюючих органів Львівської області, які всупереч інтересам держави, забезпечували фінансово-господарську діяльність комерційних структур фактичними власниками і кінцевими бенефіціарами яких є близькі родичі (рідні брати) підсанкційних Віктора Медведчука та Тараса Козака” – заявив Валерій Щербина.

Раніше Максим Козицький звинуватив податкову в необгрунтованому відшкодуванні ПДВ деяким підприємствам. Аналітик ГО “Інститут моніторингу ринку інфраструктури” вказує, що серед цих підприємств була компанія його батька Зіновія Козицького.

“Зокрема, мова йде про ТзОВ “ЕНЕРГОІНВЕСТ” (бенефіціарний власник Козицький Зіновій) – кількість працюючих в період подачі заявки на відшкодування – 2 особи, оплата до бюджету – 12 тис. гривень, відшкодовано на розрахунковий рахунок – 12,31 млн грн”, – говориться в публікації.

Коментарі

Позначки: , ,