ДБР Львівщини розслідує справу про ухилення від мобілізації на м’ясопереробних заводах

Новини 21 Січня, 2024 65

Колаж ТСН

Ухвалу суду про обшук в обласному ТЦК виклав у Facebook львівський активіст Ігор Фінканін, вона не оприлюднена в судовому реєстрі

Державне бюро розслідувань провело обшуки у Львівському ТЦК та СП у рамках кримінального провадження до якого може бути причетний теперішній керівник обласного ТЦК Артур Ніязов. Справа стосується вказівок не мобілізовувати на військову службу працівників найбільших на Львівщині м’ясопереробних підприємств «Барком» та «Родинна ковбаска».

Про це повідомляє  «Вголос», інформує Четверта студія.

Як зазначається, дозвіл на слідчі дії надав Личаківський райсуд Львова в межах кримінального провадження за ознаками перевищення військовою особою службових повноважень.

Ухвалу суду про обшук в обласному ТЦК виклав у Facebook львівський активіст Ігор Фінканін, вона не оприлюднена в судовому реєстрі.

Відповідно до згаданої ухвали, суд дозволив вилучити листування між Львівським обласним ТЦК та СП, ТОВ «Барком» та ТОВ «Родинна ковбаска» щодо призупинення оформлення призову на військову службу під час мобілізації працівників цих підприємств, а також комп’ютерну техніку, ноутбуки, накопичувачі флеш-пам’яті та інші носії інформації, на яких виготовлялися (підроблялися) документи, мобільні телефони, якими велося спілкування та обговорення злочинної діяльності щодо призупинення призову окремих категорій громадян та інше.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

У ДБР Львівщини та спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону підтвердили, що триває розслідування кримінального провадження за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень в умовах воєнного стану (ч.5 ст. 426-1 ККУ), зареєстрованого 21 грудня 2023 року.

Водночас додаткову інформацію правоохоронці не розголошують, посилаючись на таємницю слідства.

Довідка: ТЗОВ «Барком» засноване у 1998 р. Компанія займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, виготовленням та реалізацією харчів. У власності має 20 ферм. Магазини «Родинна ковбаска» розташовані в 11 областях України. Компанії належать торгові марки «Родинна ковбаска» та «Хліборія». Господарство працює за принципом вертикальної інтеграції: власні поля, ферми, м’ясопереробний завод та власний ринок збуту.

Коментарі

Позначки: , , ,