Cиноптики здивовані аномальним потеплінням у Львові (ВІДЕО)

Новини 26 Лютого, 2021 1 460

Скриншот відео ТСН

До рекордних +18° повітря прогріється у західних регіонах

На аномальне тепло чекають сьогодні в усіх регіонах. За словами синоптиків, сьогодні Україна буде однією з найтепліших країн Європи. На сході стовпчики термометра підіймуться до 9°. А от до рекордних +18° повітря прогріється у західних регіонах. 

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє УНІАН.

У Львові комунальники готуються дати раду талому снігу та кризі, які знову можуть падати з дахів будинків. Там сьогодні обіцяють +16°.

У львівському гідрометцентрі кажуть, що востаннє так тепло було 31 рік тому.

“Повітряні маси, які надходять до нас з північного заходу і з заходу, приносять до нас тепло. У 1990 році була максимальна температура у цей день 16,4°. Ми можливо підійдемо до цієї відмітки”, – каже т.в.о. керівника відділу метеопрогнозів регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

Різке танення може призвести до різких падінь снігу та бурульок. З дахів течуть справжні річки, а люди як могуть оминають небезпечні місця.

Але радіти такому теплу довго не доведеться – вже завтра температура поступово падатиме. За словами синоптиків, морозів не буде, але вже навіть сьогодні ввечері дощитиме, також падатиме мокрий сніг.

Найближчої суботи практично всю Україну заллє дощами. На півдні температура підвищиться до +11°. Сухо буде тільки в Кропивницькому та Сімферополі. У неділю дощі підуть із західних регіонів, на півночі температура впаде до +2°.

У Львові в суботу вночі -5°, вдень +6°, хмарно з проясненнями. У неділю вночі -2°, вдень +6°, мінлива хмарність.

Коментарі

Позначки: , ,