Чинна влада тисне на опозиційних кандидатів, – Софія Федина

Новини 30 Вересня, 2020 304
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Фракція «Європейської Солідарності» вимагає від влади Зеленського припинити тиск на кандидатів від опозиції і припинити спроби фальсифікації виборів.

Про це сказала народна депутатка від фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина сказала під час брифінгу в парламенті, пише Четверта студія.

«В Україні чинна влада знову намагається повернути виборчий адмінресурс. Знову адміністративними методами намагаються вказувати громадянам кому і за кого голосувати, а хто, на думку влади, не достойний приймати участь у виборчому процесі», – наголосила політик.

«Відновлюється тиск на опозицію, при чому тиск системний і повертаються практики Януковича у тому, як має вестися виборчий процес. Зокрема, вчора, територіальна виборча комісія у місті Кременчук відмовила в реєстрації списку партії «Європейська Солідарність» на вибори до міської ради Кременчука”, – повідомила Софія Федина.

Вона підкреслила, що відмова є абсолютно незаконною, немає жодних реальних підстав, а всі наведені комісією аргументи є фантазією.

«Ми переконані, що це відбувається під тиском груп, які керують в місті вже багато років поспіль і не мають наміру здавати свої позиції. Хотілось би наголосити, що це є середовище коаліції «Слуг народу» і «За майбутнє». Вони взяли під контроль всі політичні сили в місті Кременчук і розраховували, що це можна зробити також і з «Європейською Солідарністю». У нашій команді до Кременчуцької ради йдуть АТОвці, ветерани, лікарі, журналісти, і навіть колишній заступник міського голови», – сказала політик.

«Коли зрозуміли, що на членів «Європейської Солідарності» неможливо натиснути, вони пішли тим шляхом, який вже знайомий давно – просто зняти опозицію з виборів», – додала народна депутатка.

«Очевидно, що «Європейська Солідарність» звертатиметься до суду. І ми переконані, що в цій ситуації ми переможемо, оскільки на нашій стороні закон. Але подібне рішення місцевої територіальної комісії не було б можливим, якби в Україні була влада, для якої закон понад усе, а право вибору і незалежний виборчий процес – є ключовими пріоритетами», – наголосила вона.

Також політик зазначила, що для монобільшості порушувати закон стало нормою.

«На жаль, ми бачимо, що і в парламенті фракція монобільшості постійно порушує закони. А такі ситуації з виборчими процесами і баталіями, виборчими комісіями, як сталися в місті Кременчук, ми спостерігаємо по всій України. Наша політична сила вимагає повернути виборчий процес у законне русло. І припинити будь-які спроби фальсифікацій. Це стосується усіх партій і фракцій. Це стосується усіх комісій і органів влади», – наголосила Софія Федина.

«Якщо ми хочемо будувати успішну і демократичну країну, закон, правовий процес понад усе, хочеться, аби влада про це не забувала», – резюмувала вона.

Коментарі

Позначки: