Чинна влада і люди живуть в паралельних реальностях щодо ситуації з коронавірусом, – Синютка

Новини 04 Листопада, 2020 195

Чинна влада і люди живуть в паралельних реальностях щодо ситуації з коронавірусом.

Про це сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка під час виступу з трибуни парламенту, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“На фоні новини про звільнення Марківа хочеться ще раз звернутися до української Феміди, пора розслідувати справу Шеремета, пора припинити політичні переслідування Софії Федини, Марусі Звіробій і всіх добровольців, волонтерів, які зі зброєю в руках захищали українську державу”, – сказав він.

“На фоні цієї доброї новини я переконаний, що тяжкою інформацією лягає на серце кожного українця інформація стосовно коронавірусу. Вчора з цієї трибуни представники влади розказували про нібито боротьбу з коронавірусом. І насправді складається стійке враження, що влада і люди живуть в абсолютно паралельних реальностях, тому що влада або не знає, або не розуміє того, що відбувається насправді”, – додав він.

Синютка звернувся до представників влади: “Шановні урядники, сьогодні тільки на Львівщині 2 тисячі 200 лікарів перенесли і хворіють на коронавірус із тих 19 тисяч, які захворіли по всій Україні. Може вже час внести в сесійну залу і проголосувати законопроект про підтримку лікарів, які хворіють на коронавірус?”.

“Я скажу вам ще одну страшну по своїй суті цифру. З 132 медиків, які померли від коронавірусу, тільки 14 станом на жовтень отримали допомогу від держави. Шановні представники влади, пора вже зупинитися і припинити насильство, яке сьогодні триває над медиками. Мені видається, що сьогодні ситуація, коли влада не розуміє, що потрапити в лікарню навіть з позитивним ПЛР-тестом просто неможливо”, – зауважив депутат.

“Ще одна річ, до якої я хочу закликати парламентарів. Вчора під стінами ВРУ були представники руху “#SaveФОП”, я переконаний, що сьогодні ми проголосуємо рішення, яке продовжить мораторій до кінця 2021 року. Але це тільки перший крок, я переконаний, що нам необхідно обов’язково прийняти мораторій на перевірки”, – наголосив він.

Коментарі

Позначки: ,