Чому у Львові не демонтовують радянський Монумент слави?

Новини 13 Грудня, 2017 253

Монумент Слави у Львові на вул.Стрийській

Відомий львівський поет, політв’язень та активіст Ігор Калинець переконаний, що саме міська влада зупиняє всі процеси щодо демонтажу Монументу слави на вулиці Стрийській

Ігор Калинець зауважує, що монумент «підпадає під всі закони» і просто має бути демонтований, – передає Львівський портал.

Монумент не представляє жодної історичної цінності для української історії, проте досі несе ідеологію, яку вклали туди в СРСР.

За словами історика, його робили декілька художників Львівської академії мистецтв. З цих людей залишився лише один, який погодився, що пам’ятник потрібно демонтувати.

«Навіть, якби він протестував, – зауважує Ігор Калинець, – для цього є спеціальний закон про знищення комуністичних символів».

Додамо, що питання про монумент слави на вулиці Стрийській підняли близько півроку тому. З цього часу створили декілька комісій, до яких мали входити історики, науковці та відповідальні персони. За рішенням цих комісій було майбутнє пам’ятника. Проте поки комісії продовжують працювати, пам’ятник «демонтується» самостійно – він руйнується із часом, а допомагають йому в цьому невідомі активісти. Так, пам’ятник вже двічі обливали червоною фарбою, розфарбовували у жовті і блакитні кольори, крали частини експозиції і гранітні плити.

Тим часом, головний архітектор міста Юліан Чаплінський вважає, що не варто просто знищувати пам’ятник. На цьому місці можна розмітити цікаву атракцію.

Коментарі

Позначки: