Чому інвертор дуже необхідний прилад

Новини 09 Вересня, 2021 88

Чому інвертор дуже необхідний прилад

Ми так звикли до побутового комфорту, що не уявляємо свого життя без електроприладів. І почуваємося вельми незручно, коли виникають проблеми в електропостачанні, а під час вимкнення електрики життя начебто завмирає.

Мешканці приватного сектору у разі знеструмлення часто використовують дизельні або бензинові генератори. Це гарний засіб забезпечити резервне електропостачання навіть за тривалого вимкнення. Але не кожен готовий дозволити собі таку вартісну покупку, як паливна електростанція. .

Чому інвертор дуже необхідний прилад

Оптимальний вихід у таких ситуаціях — живлення з акумуляторної батареї чи збірки з кількох АКБ. Така система забезпечить життєдіяльність принаймні кількох необхідних приладів. Але обов’язково знадобиться ще один пристрій — інвертор. Широкий вибір його моделей можна знайти в інтернет-магазині електротоварів 220Volt на сторінці https://220volt.com.ua/invertori.

Основні характеристики інверторів

Інвертор не є джерелом живлення. Це перетворювач напруги. Його функція — інвертувати (переводити) постійний струм у змінний (DC в AC). В основному споживачі електрики працюють на змінному струмі, а переважна більшість джерел живлення виробляє постійний. Інвертор — такий собі посередник між ними.

Є різноманітні схеми перетворення струму. Залежно від того, яка з них використовується, сигнал на виході може мати форму або правильної, або апроксимованої синусоїди. Остання має ступінчасту форму й придатна для роботи з більшістю приладів, які мають імпульсний блок живлення. Ціна такого інвертора нижча.

Чому інвертор дуже необхідний прилад

Зазвичай інвертор здійснює живлення групи споживачів, частина з яких чутлива до форми сигналу. Через це вибір на користь інвертора з правильною синусоїдою має більший сенс. Такий прилад здатний безпечно живити споживачів будь-якого ступеня чутливості до якості електропостачання.

Оскільки інвертор — це перетворювач, йому потрібний акумулятор для вироблення електрики. Тому вибір АКБ — складова вибору інвертора. Головне, пам’ятайте — не  можна використовувати автомобільний акумулятор. Він не може довго працювати у циклічному режимі експлуатації. Для такого режиму є тягові гелеві батареї, що бувають AGM та GEL. Це гарне рішення для автономних систем. Але найліпший циклічний ресурс мають карбонові АКБ, але ефективні лише у разі роботи з невеликим навантаженням.

Коментарі