Чоловіку зі Слов’янська львівські лікарі дали шанс знову ходити

Новини 21 Червня, 2022 11

Два роки кінцівка Павла згиналася у різні боки, він не міг ходити і вже втратив будь-яку надію стати на ноги. Через фізичну ваду чоловік довго не міг виїхати з-під обстрілів у Слов’янську. І лише у відділенні травматології лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова йому дали шанс знову ходити.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

У 2019 році Павло послизнувся, впав і зламав ногу. У лікарні Слов’янська констатували: перелом настільки складний, що потребує операції і встановлення металевих конструкцій. Однак від запропонованої медичної допомоги чоловік відмовився.

«Півроку він лежав у гіпсі, сподіваючись, що кістки зростуться самотужки. Цього не сталося, ба більше – на місці перелому у нього сформувався «несправжній суглоб». Нога втратила опірність і почала згиналася під різними кутами.

Павло втратив роботу. Коли почалася війна, з сім’єю довго не зміг покинути Слов’янськ. До Львова у квітні його привезли евакуаційним потягом. Навіть тут, аби наважитися на операцію, пацієнтові знадобилося два тижні.

Зрештою нашим травматологам вдалося позбутися «фіктивного суглобу», вирівняти вісь та довжину кінців і встановити металеві конструкції, які, до речі, оплатили благодійники», – повідомили у Першому медоб’єднанні Львова.

На ногу Павло не ставатиме ще три місяці, а потім на нього чекає довгий період реабілітації. Однак лікарі обіцяють: за півроку пацієнт не просто ходитиме, а навіть бігатиме.

Коментарі

Позначки: