Чеський Leo Express перенесе запуск поїзда з Праги до польсько-українського кордону

Новини 15 Лютого, 2020 385

Фото: rynek-kolejowy.pl

Перевізнику не вдалося отримати дозвіл на початок перевезень на маршруті

Чеський приватний транспортний оператор Leo Express, швидше за все, перенесе запуск курсування поїздів за маршрутом Прага – Краків – Перемишль – Медика (польсько-український кордон) з березня на червень 2020 року.

Як інформує “Четверта студія”, про це пише ЦТС, посилаючись на інформацію польських ЗМІ.

Перенесення пов’язаний з тим, що польський оператор  залізничної інфраструктури PKP PLK не включив нове залізничне сполучення в березневе розклад руху поїздів. Тому в Leo Express повідомили, що сподіваються на запуск поїздів по новому маршруту тепер уже з червня.

“PKP PLK, яка керує рухом поїздів на польських дорогах, не погодилася з нашою пропозицією про включення в розклад конкретних годин відправлення поїздів. Ми все ж могли б спробувати запустити наші рейси швидше, але в другому кварталі заплановані ремонти на відрізку Жешув-Перемишль, так що це також завадило б нам. Саме тому ми постараємося домовитися з PKP PLK про шкалою від руху поїздів і сподіваємося, що в червні вже курсуватимуть перші поїзди по маршруту Медика-Прага “, – прокоментував Юрай Андрійко, який відповідає а польсько-український ринок в Leo Express.

Нагадаємо, що чеська компанія в минулому році отримала дозвіл на обслуговування маршруту Прага-Краків-Перемишль-Медика від UTK – Адміністрації залізничного транспорту Польщі. Але отримання дозволу за часом збіглося із завершенням формування зимового ж / д розкладу, і потягам Leo Express не знайшлося місця в зимовому графіку руху поїздів по території Польщі. Тому в Leo Express сподівалися “вклинитися” в розклад вже в березні.

Відзначимо, що дозвіл UTK передбачає можливість виконання чеським оператором рейсів чотирьох пар поїздів щодня протягом найближчих п’яти років – до 10 грудня 2024 року. У Польщі перевізник отримав право зупиняти свої потяги в 17 пунктах, серед яких Катовіце, Краків, Тарнув, Жешув, Перемишль.

На початку 2019 року в Leo Express заявляли, що бачать пріоритетом продовження маршруту на територію України – до прикордонної станції Мостиська на Львівщині. Але для цього приватний оператор повинен вирішити питання можливості доступу на українську ж / д інфраструктуру з УЗ і то, як буде здійснюватися прикордонний контроль – з Держприкордонслужбою.

Також нагадаємо, що найбільший чеський приватний ж / д оператор RegioJet в кінці 2019 року подав заявку до Адміністрації залізничного транспорту Польщі щодо можливості запуску своїх потягів за аналогічним маршрутом – Прага-Перемишль-Медика.

Як повідомлялося, Leo Express запускає прямий поїзд з Праги на Львівщину.

Коментарі

Позначки: , , ,