Черги на пункті пропуску “Шегині – Медика”: українські прикордонники просять їхати до Польщі автомобілем

Новини 10 Червня, 2020 7 995

У пункті пропуску на українсько-польському кордоні повернулась черга. Фото: Дмитро Бенюк.

На пункті пропуску “Шегині – Медика” спостерігається збільшення кількості громадян, – ДПСУ

На даний час пункт пропуску «Шегині» єдиний перехід на українсько-польському кордоні, де можливо перетнути кордон пішки. Щоденно через цей пункт слідує від 2,5 до 3 тисяч осіб. Протягом останніх днів спостерігається збільшення кількості громадян, які прямують за кордон. Про це інформує прес-служба ДПСУ, пише Четверта студія.

Нагадуємо, з боку української влади немає обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян, які слідують закордон. Співробітники Держприкордонслужби оформляють таких осіб ритмічно, без будь-яких затримок.

Однак через карантинні заходи зросла тривалість проведення польською стороною контрольних процедур відносно осіб, які прибувають із-за кордону. За інформацією, отриманою від суміжної сторони, усім особам, які прибувають в Польщу, проводиться температурний скринінг, щодо них здійснюється санітарний контроль, а окремі категорії подорожуючих скеровуються на карантин. Також збирається інформація про місце проживання чи перебування особи на обов’язковому карантині (воєводство/повіт, назва місцевості, вулиця, номер будинку або квартири, поштовий код, номер контактного телефону). Крім того, щогодини, протягом 10 хвилин, проводиться санітарна обробка приміщень, у яких здійснюються контрольні операції.

Проведення вищевказаних заходів збільшує час оформлення осіб польською стороною. Як результат, громадянам після проходження усіх видів контролю на вихід з України доводиться по декілька годин очікувати, аби потрапити на територію Республіки Польща. Ситуаційно перед польським пунктом пропуску виникає значне накопичення осіб, інколи в черзі одночасно може перебувати близько 400 осіб.

“Просимо громадян врахувати цю інформацію при плануванні подорожі до Республіки Польща та по можливості обирати для перетину кордону автомобільні пункти пропуску”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що наразі на українсько-польському кордоні функціонують пункти пропуску «Ягодин», «Краківець» та «Рава-Руська», де здійснюється пропуск легкового автотранспорту.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,