Черги до 30 кілометрів: ситуація на українсько-польському кордоні

Новини 28 Лютого, 2022 954

Фото з відкритих джерел

За добу, 27 лютого, зі Львівщини до Польщі виїхали понад 50 тисяч людей. У пунктах пропуску фіксують черги до 30 км.

Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, пише “Четверта студія” з посиланням на Суспільне.

Від початку повномасштабного вторгнення РФ, за чотири дні, зі Львівської області кордон з Польщею перетнули 150 тисяч людей.

“Ситуація на кордоні залишається критичною. Якщо за перші три доби ми пропустили 100 тисяч, то за останню добу — понад 50 тисяч біженців. Ситуація на автомобільних кордонах важка. Черги — приблизно 30 км. Біля воріт — до двох тисяч людей на кожному з переходів. Ми намагаємося розвантажити кордони. Піші переходи є там, де їх не було ніколи. Організували п’ять додаткових поїздів, які їдуть до Польщі з вокзалу. Так само є потяги, які курсують на Закарпаття. Звідти люди прямують у Словаччину”, — каже Максим Козицький.

Аби потрапити на потяги, які їдуть до Польщі та Закарпаття, потрібно зайняти “живу чергу”. За словами Максима Козицького, через процедуру паспортного контролю та велику кількість людей поїзди можуть затримуватися.

Під час очікування люди можуть скористатися пунктами обігріву. Чотири з них розгорнули на Двірцевій площі, біля вокзалу, ще 11 — вздовж кордону.

Коментарі

Позначки: , ,