Через викрадення Чауса послабиться обороноздатність України, – Княжицький (ВІДЕО)

Новини 15 Квітня, 2021 212

Микола Княжицький/espreso.tv

Зменшення контактів між лідерами європейських країн і президентом України Володимиром Зеленським свідчить про відсутність довіри, у тому числі й через викрадення судді Чауса.

Про це в ефірі “Прямого” заявив народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький, пише Четверта студія.

“Довіра – це головне. Я думаю, зменшення контактів між лідерами європейських країн і Зеленським – це якраз через те, що вони йому не довіряють. І в такій ситуації – тим більше. Коли я спостерігав за тим, що відбувалося з Чаусом, я спочатку сам не міг повірити в те, що Українська держава має до цього відношення. Я спочатку подумав, що, може, це Росія спеціально найняла якихось наших співробітників спецслужб – а вони активно працюють, є завербовані люди – для того, щоб вони поїхали та це зробили. Тепер виникає автомобіль посольства, автомобіль військового аташе. Те, що мовчить Служба зовнішньої розвідки, коли названі її працівники й співробітники… Президент мовчить, всі інші мовчать, на дзвінки Санду не відповідають”, – наголосив він.

За його словами, це все виглядає якимось сюром.

“Таке враження, що це маленький хлопчик, який вирішив: а давайте ми похуліганимо, покажемо, які ми міцні. Ми поводимося не як ізраїльтяни чи якась інша спецслужба потужна, американська, а як росіяни. Ми поводимося точно, як “ихтамнет”, як ці двоє, що їхали шпілі дивитися. І ці наші кажуть: ми їздили відпочити в Молдову, туди й назад на день. Це один в один російський почерк. І ми мовчимо, і таке враження, що президент каже: “а я в доміку”. Він не знає, що сказати. Він боїться, злякався, накрився подушкою, труситься і боїться пояснити цю ситуацію, в яку його і нашу країну втягнули, бо нібито ефектно і красиво виглядає”, – зазначив нардеп.

Княжицький висловив упевненість, що викрадення судді Чауса без наслідків не залишиться.

“Безумовно, це потрібно розслідувати. Безумовно, Чаус не має тепер жодної легітимізації перед українськими судами, що б він там не говорив. Тому що, навіть якщо він як громадянин України прокинеться під районним відділом поліції одного разу зранку, туди прийде і скаже: “я прийшов розказати, який поганий Порошенко”, – все одно жоден із судів до уваги цих свідчень не візьме. А з Молдовою ситуацію, безумовно, потрібно вирівнювати. І так, як ми все дізнаємося як про “вагнерівців”, вийде фільм чи не вийде фільм, але ми про це дізнаємося, то так само і про цей випадок ми дізнаємося. І, на жаль, покажемо себе з дуже поганої сторони – незрілої бандитської країни. Ми як Сомалі себе тут повели, як Росія, яка є агресором. До нас ніхто ставитися серйозно після цього не буде…”, – сказав Микола Княжицький.

На переконання народного депутата, в умовах війни, коли тут же стоять придністровські війська, ми фактично послаблюємо свій південь. “Про це ніхто не думає, що ми відкриваємо наш південь, де найбільше небезпеки для вторгнення Росії, гублячи такого союзника, віддаючи владу в цій країні своєю дурною провокацією фактично антиукраїнським силам”, – резюмував він.

Коментарі

Позначки: ,