Через махінації з конкурсом компанії відмовляються претендувати на управління теплоелектроцентралями у Новояворівську та Новому Роздолі

Новини 10 Вересня, 2019 87
Нацагентство оголосило новий конкурс на управителів ТЕЦ Новояворівська і Нового Роздолу

9 вересня на офіційному сайті Агентство з розшуку та менеджменту активів оприлюднило кінцевий список учасників конкурсу на управління теплоелектроцентралями у Новояворівську та Новому Роздолі, проте не всі із вказаних учасників насправді є конкурсантами.

Так, ПрАТ «Миколаївська теплоелектроцентраль» відмовилося від участі. Galnet дізнався, чому.

Вперше АРМА запросило на конкурс ПрАТ «Миколаївська теплоелектроцентраль» 9 серпня. Тоді подача документів мала б завершитись 22 серпня, тож адміністрація погодилась. Проте з невідомих причин конкурс відтермінували, і 28 серпня вони вже вдруге запросили ТЕЦ на відбір. Документи можна було подати до 5 вересня, але через те, що часу для підготовки до опалювального сезону було замало, Миколаївська теплоелектроцентраль змушена була відмовитись від участі в конкурсі:

«Ми розуміємо, що неможливо організувати підготовку за такий короткий час, тому повідомили, що не маємо зараз можливості брати участі в конкурсі. Вони його постійно переносили, а треба було піднімати це питання ще у квітні-травні. Ми хотіли б допомогти мешканцям, знаємо про їхнє складне становище, але, на жаль, ми вже не можемо цього зробити якісно, тому не хочемо обманювати ні мешканців, ні АРМА, ні ТЕЦ», – розповів Galnet генеральний директор ПрАТ «Миколаївська теплоелектроцентраль» Кішко Юрій.

Між тим, компанія ПП «Гарант Енерго-М» і надалі залишається у списках конкурсантів.

Директор ТОВ НВП «Енергія Новояворівськ» Андрій Гнатуш пояснює Galnet: АРМА все робить для того, аби залишити управління двох теплоенергоцентралей у руках підприємства ПП «Гарант Енерго-М».

«Вони хочуть далі продовжити цю злочинну схему – грабувати державу і нищити ТЕЦ як стратегічні підприємства. За інформацією, яка звучала з уст учасників закритої зустрічі з губернатором, АРМА проти того, щоб управління перейшло до комунальних підприємств міста», – каже Андрій Гнатуш.

АРМА аргументує таке рішення тим, що у КП немає людей і досвіду, хоча пригадуючи історію з ПП «Гарант Енерго-М», ті взагалі не мали жодної ліцензії або сертифікату для здійснення відповідної діяльності.

«Це роблять для того, щоб знищити майно ТЕЦ, мінімізувати її вартість, аби потім це був просто металобрухт. Так нищать бізнес в Україні. А сьогодні колектив «Енергія Новий Розділ» нагородили національним сертифікатом «Вибір споживача 2018 року». Лише у нашій державі можуть і нагороджувати, і звинувачувати водночас», – зазначає Андрій Гнатуш.

Нагадаємо, через те, що новий управитель ТзОВ «Енергія – Новий Розділ» та ТзОВ НВП «Енергія – Новояворівськ» не спромігся якісно забезпечити роботу усіх необхідних структур, 70 тисяч людей можуть залишитись зимою без опалення.

Коментарі

Позначки: , , ,