Через карстове провалля частину дороги Дрогобич – Трускавець закривають для руху автобусів та вантажівок (ВІДЕО)

Новини 16 Березня, 2020 2 312

Фото: Дрогобицька міська рада

Об’їзд – через міста Стебник та Борислав.

Рух великовантажного транспорту загальною масою понад 8 тонн на ділянці автомобільної дороги Дрогобич-Трускавець – обмежено. Об’їзд – через міста Стебник та Борислав.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Дрогобицької міської ради.

Також до кінця понеділка, 16 березня, необхідні зміни внесуть до маршрутів руху рейсових автобусів на автомобільній дорозі Дрогобич-Трускавець.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговому засіданні обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пізно ввечері 15 березня.

Про це у понеділок, 16 березня, під час щотижневої наради міського голови Дрогобича з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста повідомило керівництво відділу НС та ЦЗН ДМР.

Нагадаємо, що  15 березня, близько 11:00, утворилося нове карстове провалля поблизу Стебника.

Карстовий провал N 28 у Стебнику. Обвали

Сьогодні зранку, 15 березня 2020 р., в межах гірничого відводу рудника № 2 Стебницького ГХП Полімінерал на пласті № 10 Пд-Сх (частково над пластом № 14), за напрямком ОСНОВНОГО потоку карстових вод з підруслового потоку р.Вишниця, з якого у рудник потрапляє 80% вод, стався карстовий провал № 28.Провал стався над незакладеними камерами пласта № 10 Пд-Сх та спричинений розвантаженням агресивних вод у ці камери у період їх затоплення (до 10 березня рівень затоплення над ними був 12 м (абс.відмітка затоплення – 212 м, тоді як абсолютні відмітки стелин камер на вентиляційному горизонті від 200 до 204 м)), а також розвитку соляного карсту на рівні соляного дзеркала.Провал характеризується видовженістю у напрямку Північ-Південь (до 150 м), та звуженістю у напрямку Захід-Схід (співрозмірною із потужністю пласта № 10 Пд-Сх).Максимальний діаметр провалу (не радіус !!!) біля 150 м. Глибина провалу, визначена за допомогою ДРОНу рівна 50-55 м (хоча спочатку подавались суттєво завищені значення глибини визначені візуально – біля 100 м).Провал № 28 розташований на віддалі біля 120 м від краю великого провалу № 27, який утворився 30 вересня 2017 року.Борти провалу дуже круті біля 70-75 градусів і як наслідок, схили досі продовжують обвалюватися.Гідрогеологічна та маркшейдерська служба ГХП Полімінерал веде спостереження над ситуацією, що склалася.Ще раз нагадуємо, що карстопровальні явища, будуть продовжуватись до повного затоплення рудника.Доцент кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології ЛНУ імені Івана ФранкаВасиль Дяків,Автор відео: Гідрогеолог ГХП "Полімінерал" Зенон ХевпаА також усна інформація від гідрогеолога ГХП "Полімінерал" Арети Драновської та маркшейдера ГХП "Полімінерал" Ореста Мотики…

Опубліковано Кафедра екологічної та інженерної геології і гідрогеології Неділя, 15 березня 2020 р.

Поліцейські виставили патрульні пости на ділянці автомобільної дороги Дрогобич-Трускавець неподалік провалля.

Відповідно до протоколу рішення, ПАТ “Стебницьке гірничо-хімічне підприємство “Полімінерал” повинне провести дозаповнення пустот рудника №2 розсолами зі хвостосховища, за їх наявної концентрації, та у визначені місця, відповідно до науково-обґрунтованих висновків.

Також департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно з Державною екологічною інспекцією у Львівській області підготують звернення до Кабінету Міністрів України щодо негайного проведення Фондом Державного майна України повного аудиту зобов’язань згідно з договором купівлі-продажу частини акцій ДГХП “Стебницький “Полімінерал”.

Окрім того, Львівська обласна державна адміністрація, представники управління ДСНС, Головного управління Національної поліції здійснюватимуть цілодобовий моніторинг ситуації, яка складається в районі новоутвореного провалля.

Як повідомляється, карстовий провал №28 стався в межах гірничого відводу рудника №2 Стебницького ГХП Полімінерал на пласті 10 Пд-Сх (частково над пластом №14), за напрямком основного потоку карстових вод з підруслового потоку р. Вишниця, з якого у рудник потрапляє 80% вод.

Провал стався над незакладеними камерами пласта 10 Пд-Сх та спричинений розвантаженням агресивних вод у ці камери у період їх затоплення (до 10 березня рівень затоплення над ними був 12м (абс. відмітка затоплення — 212м, тоді як абсолютні відмітки стелин камер на вентиляційному горизонті від 200 до 204м)), а також розвитку соляного карсту на рівні соляного дзеркала.

Діаметр провалу (не радіус!) біля 150м, глибина провалу до 100м.

Провал №28 розташований на віддалі біля 150м від краю великого провалу №27, який утворився 30 вересня 2017 року.

Борти провалу дуже круті біля 60-65 градусів і як наслідок, схили досі продовжують обвалюватися.

Гідрогеологічна та маркшейдерська служба ГХП Полімінерал веде спостереження над ситуацією, що склалася.

Карстопровальні явища, будуть продовжуватись до повного затоплення рудника.

Про це повідомив Василь Дяків — доцент кафедри екологічної та інженерної геології і гідрогеології ЛНУ імені Івана Франка.

Як повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, 15 березня, близько 11:00 год., на шахтному полі виробничого об’єднання заводу «Полімінерал», поблизу м. Стебник (територія земель Болехівської сільської Ради Дрогобицького району), виявлено нове карстове провалля конусоподібної форми в діаметрі, близько 150 м. та глибиною до 50 м. За результатами попереднього обстеження безпосередньої загрози населенню та комунікаціям не має.

Від крайнього будинку м. Стебник до провалля близько 1000 м. та близько 1000 м. до автодороги «Дрогобич – Трускавець».

 

Коментарі

Позначки: , , , , , ,