Через карантинні обмеження на Яворівщині перевізники відмовляються возити пільговиків

Новини 10 Липня, 2020 563

Водії маршруток у Яворівському районі відмовляються возити пільговиків безкоштовно. Зазначимо, керівництво області не скасовувало пільговий проїзд під час карантину.

Про масові відмови повідомила ГО “Спілка ветеранів АТО “Янів”, пише “Четверта студія” з посиланням на “Львівську мануфактуру новин”.

“Їхав до лікарні зі Шкла в Новояворівськ. Я інвалід війни. Був добровольцем на Сході країни. Тепер двічі на рік проходжу планове лікування. Водій маршрутки “Львів-Шкло” відмовлявся везти мене безоплатно. Казав, що в АТП дали вказівку не возити по пільгах. Хоча в законодавстві України чітко прописано, що інваліди війни – за проїзд не платять”, – каже мешканець Шкла Василь, прізвище просить не називати.

Такі ж випадки траплялися і на інших маршрутах у районі. Зокрема водій автобуса “Львів-Вовча Гора” відмовив учаснику бойових дій у пільговому перевезені начебто через вказівку керівництва.

Учора, 9 липня, голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що обласні комісії ТЕБ та НС не скасовували пільговий проїзд під час карантину.

“Для відшкодування коштів перевізникам з місцевих бюджетів передбачено близько 118 млн грн. Також у тому числі у районних бюджетах, бюджетах міст обласного значення, ОТГ – 37, 8 млн гривень. У бюджеті міста Львова – 80 млн гривень. В обласному бюджеті додатково до цих коштів передбачено 1,5 млн гривень. Найближчим часом їх розподілять та перерахують місцевим бюджетам”, – каже Козицький.

LMN вирішила звернутися за коментарем у Львівське АТП 14631, яке обслуговує маршрут “Львів-Шкло”. Заступниця директора Оксана Осєчко повідомила, що така вказівка – вимушене рішення під час карантину.

“Наше підприємство з великою повагою ставиться до громадян, які мають право пільгового проїзду і завжди працювало згідно з соціальними стандартами. Однак, станом на зараз, це вимушений крок, на який підприємство змушене піти на час, поки в Україні діють карантинні обмеження. Карантин в державі триває до 31 липня. На цей період діє заборона на перевезення пасажирів в кількості більшій ніж кількість сидінь. Ми просимо громадян з розумінням поставитися до цієї ситуації. Адже, насправді, це не питання перевізників чи пільговиків. Влада області повинна взяти на себе відповідальність і прийняти рішення, яке б дозволило монетизувати пільги. Натомість вони самоусунулися від проблеми і просто зіштовхнули у конфліктах водія і пільговика. Це безвідповідально, – каже Оксана Осєчко.

Коментарі

Позначки: , , ,