Через безпекову ситуацію у низці населених пунктів Харківщини запровадили примусову евакуацію дітей

Новини 02 Листопада, 2023 58

Рішення Харківської ОВА одностайно підтримали члени Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану

Рішення Харківської ОВА одностайно підтримали члени Коордштабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Мінреінтеграції.

Через складну безпекову ситуацію на Харківщини схвалено примусову евакуацію 275 дітей з їхніми родинами із 66 населених пунктів. Її проведуть із Кіндрашівської, Куп’янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району Харківської області.

▪️Таку евакуацію планують провести протягом 45 діб. 

▪️Евакуйовані діти в супроводі одного з батьків або ж законного представника будуть забезпечені безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою тощо.

▪️Для здійснення евакуації з Харківщини розгорнуто збірний і приймальний пункти евакуації.

▪️Ірина Верещук під час наради з обговорення цього питання висловила подяку всім, хто долучився до процесу евакуації дітей із небезпечних районів. 

▪️Нагадаємо, що евакуація здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади.

▪️Охочі евакуюватися з територій, наближених до лінії фронту, можуть цілодобово телефонувати за номером гарячої лінії Харківської ОВА: 0 800 339 291.

▪️Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Коментарі

Позначки: