Чемпіонів України з фехтування визначать на Львівщині

Новини 12 Квітня, 2021 98

фехтування

У неділю, 11 квітня, у Львові розпочнеться Чемпіонат України з фехтування на рапірах. Ці змагання включені до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, тож їх проведення дозволене навіть у регіонах червоної карантинної зони, однак без глядачів.

Чемпіонат відбудеться у Львівському державному університеті фізичної культури.

Головним суддею змагань Міністерство молоді та спорту призначило очільника Львівської обласної федерації фехтування Василя Бусола.

На чемпіонаті чекають близько 200 учасників з різних областей та міста Києва. Боротьбу за медалі фехтувальники розпочнуть у понеділок, 12 квітня. Спочатку чемпіонів визначать в індивідуальному заліку, а 13 та 14 квітня визначатимуть найкращих у командному заліку.

«Фехтування – це олімпійський вид спорту, що потребує надзвичайної витримки та вправності. Тішить, що вже не один рік він розвивається на Львівщині у інтегрованій структурі: дитячо-юнацькі спортивні школи-колодеж спорту-школа вищої спортивної майстерності-університет імені І.Боберського. До того ж наші фехтувальники практично завжди повертаються з медалями національних змагань. Маємо надію, що цей чемпіонат не стане винятком», – зауважує керівник управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Нагадаємо, на вихідних у Львові також відбудеться чемпіонат України з триатлону. На ньому змагатимуться майже 130 спортсменів з 10 областей України та міста Києва.

Коментарі

Позначки: ,