Частина вулиці Дорошенка стане непроїздною для автівок вже у липні

Новини Субота Юля 04 Червня, 2018 44

Вже у липні одну з центральних вулиць Львова частково закриють для руху приватних автомобілів.

Мова йде про частину вулиці Дорошенка від проспекту Свободи до вулиці Банкової, де вже за місяць має їздити лише громадський транспорт.

Реорганізаційні роботи розпочнуться вже з наступного понеділка, 11 червня, й триватимуть орієнтовно місяць.

“Рішення про реорганізацію руху на вул. П. Дорошенка ухвалили торік у травні на засіданні міської комісії з питань безпеки дорожнього рух. Відповідно до проекту рух на Дорошенка має пришвидшитись на 5-6 хвилин. Адже на відтинку вулиці від проспекту Свободи до вулиці Банківської курсуватиме лише громадський транспорт”, – сказав під час брифінгу на тему: «Організація дорожнього руху на вул. Дорошенка: облаштування пішохідної зони на вул. Дорошенка, від пр. Свободи до вул. Банкової» заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

“Роботи з облаштування нової зупинки розпочнуть не пізніше наступного понеділка, а планують завершити у першій половині липня 2018 року. І вже тоді, після встановлення відповідних знаків, ми закриємо частину вулиці для проїзду приватного транспорту”, – додав чиновник.

“Реорганізація руху дозволить пришвидшити рух трамваїв на 2-6 хвилин. Саме стільки часу вони додатково простоюють у заторах на вулиці Дорошенка”, – зазначив керівник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Роман Зубачик.

Згідно з статистичними даними, по вул. Дорошенка щодня проїжджає близько 14 тис. пасажирів приватним транспортом та близько 30 тис. чоловік у громадському трансопрті.

В рамках проекту планують облаштувати дві зупинки громадського транспорту, одну з яких перенесуть ближче до Проспекту Свободи, щоб автомобілі, які повертатимуть із вулиці Банкової не зупиняли свій рух через зупинку трамваю, як було дотепер.

Попри те, що такі нововведення на вулицях центру Льовова стануть випробувань для водіїв автівок, у ЛМР переконані, що такий хід є правильним та виправданим європейською практикою, де центральна частина міста – пішохідна, з рухом лише громадського транспорту.

Додамо, що бюджет проекту складає 500 тис.грн, а викоконувати  роботи буде ЛКП “Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району”,  яке виграло тендер.

Коментарі

Позначки: ,