Бюджетна галузь Львівщини працює стабільно, а бюджет у попередні місяці – перевиконано

Новини 26 Березня, 2022 57

У січні-лютому загальний фонд місцевих бюджетів Львівщини був перевиконаний майже на 300 млн. грн., зокрема обласний бюджет на 80 млн грн.

Про це повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків, пише Четверта студія.

За його словами динаміка надходження податків і зборів перевищувала 20%. Але після 24 лютого та у березні ми вже спостерігаємо погіршення надходжень податків і зборів до обласного бюджету.

«Однак ми прогнозуємо, що за І квартал буде виконання і невелике перевиконання дохідної частини бюджету, але планові завдання на березень, передбачаємо, що вже не будуть виконані. На це впливає багато факторів, зокрема сповільнення економічної активності суб’єктів господарської діяльності, а також внесення змін до податкового законодавства, зокрема відміна податку на прибуток – для обласного бюджету це велика втрата, приблизно 500 млн грн», – розповів Олег Демків.

Сьогодні департамент фінансів прораховує з усіма територіями нові відкориговані прогнози податків і спільно опрацьовує можливість фінансування захищених статей. Йдеться про виплату заробітної плати, оплати енергоносіїв, придбання харчування, закупівлю медикаментів та інші соціальні видатки.

Крім того, суттєво буде збільшено резервний фонд обласного бюджету для фінансової підтримки територіальної оборони та інших військових підрозділів.

«Навантаження на бюджетну галузь області є сьогодні колосальним. Це пов’язано, також, з перебуванням на Львівщині вже приблизно 240 тис. внутрішньо переміщених осіб, які потребують опіки. І ми докладаємо до цього максимум зусиль. Обласний бюджет використовується максимально ефективно з чіткою державницькою позицією», – зауважив Іван Собко.

Заступник начальника Львівської ОВА закликав підприємців шукати можливості для розширення бізнесу і створення нових робочих місць, адже навіть у воєнний час економіка повинна працювати.

Коментарі

Позначки: ,