Бюджет розвитку Львова у четвер не приймуть у повному обсязі

Новини 09 Березня, 2021 182

Посипанко

Бюджет розвитку громади на 2021 рік не буде прийнятий у четвер 11 березня в повному обсязі.

Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації “Європейської Солідарності”, пише Четверта студія.

Вже майже середина березня місяця, а кошторис Львівської ОТГ все ще не погоджений та не проголосований депутатами. Цілих 164 млн. грн. боргів за виконані роботи у 2020 перейшли у бюджет 2021.

Депутати не можуть дійти спільної думки із чиновниками ЛМР: виконавчий комітет пропонує на далі скеровувати сотні мільйонів гривень на покриття операційних видатків глибоко збиткових комунальних підприємств (зарплата, податки, комунальні послуги), в той час як не знаходиться коштів на продовження каналізування, закінчення розпочатих у минулому році ремонтів вулиць чи початок нових ремонтних робіт.

«Ми наполягаємо на збалансованому бюджеті, покритті боргів, відсутність лізингових операцій, врахуванні потреб приєднаних громад, а також зміні підходів у наповненні статутних капіталів ЛКП. Адже запропонована сума поповнення статутних фондів комунальних підприємств – безпрецедентна для міста – 1,8 млрд.грн.», – коментує ситуацію із бюджетом Ольга Посипанко.

Тому на останньому засіданні комісії Фінансів та планування бюджету 3-4 березня 2021 року погодили, на разі, блок заходів проекту бюджету розвитку «Освіта», запропонований виконавчими органами на 220 млн.грн.
Як інформує депутатка Ольга Посипанко: «Проголосували, зокрема у Залізничному районі:

  • будівництво закладу дошкільної освіти на Білогорщі (6,5 млн.грн). Левандівка найбільш потребуючий (місць в садочках) мікрорайон міста. Три роки цей об’єкт ніяк не реалізовувався, хоча кошти були передбачені. Загальна вартість 63 млн.грн. Нарешті стартуємо!
  • ремонт харчоблоку в СЗШ 74 в смт.Рудне – 2,4 млн.грн (вартість проекту 3,2 млн.грн);
  • капремонт спортивного майданчика СЗШ 74 в смт.Рудне – 1,0 млн.грн (вартість 3,8 млн.грн);
  • добудову садочку №111 на Виговського (10 млн.грн);
  • капітальний ремонт приміщень колишньої амбулаторії під додаткові групи ЗДО №180 – 2,5 млн.грн.;
  • проект реконструкції приміщення «старої школи» СЗШ №74 під позашкілля;
  • капітальні ремонти у ліцеї «Гроно» на вул. Вигоди, 27 (харчоблок, вестибюль, сходи);
  • кап. ремонт гідроізоляції фундаментів школи «Світанок» (вул. Петлюри,43 а)».

Врахували також потреби громади смт. Рудно: «Цього року в бюджет також включена повна сума на завершення будівництва корпусу школи в Рудно – 11,7 млн.грн! Нарешті можна очікувати, що у вересні він відчинить свої двері для школярів. Такий довгоочікуваний проект протяжністю в десятиліття буде завершений цьогоріч», – звітує депутатка, член комісії Фінансів та планування бюджету, Ольга Посипанко.

Наступні блоки, які розглядатиме комісія – медицина, спорт і культура. Їх розглянуть вже цього тижня та винесуть на голосування депутатів на найближчій сесії 11 березня.
Це вперше в історії Львова, що бюджет погоджуватиметься не як цілий проект, а частинами.

Коментарі

Позначки: , ,