Бюджет Львова зазнає значних збитків через “смуги” Садового, – депутат

Новини 22 Червня, 2020 1 333

Фото: ФБ/Ігор Телішевський

Відсутність чіткої стратегії розвитку громадського транспорту завдає незручностей усім львів’янам та спричиняє значні збитки бюджету міста, – Телішевський

Непродумані дії чиновників Львівської міської ради, відсутність чіткої стратегії розвитку громадського транспорту та автомобільного сполучення завдає незручностей усім львів’янам та спричиняє значні збитки економіці та бюджету міста.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

Як пише депутат, “сьогодні міський голова Львова зазначив, що у зв’язку з великим автомобільним навантаженням у місті не будуть створювати нових смуг транспорту. Зокрема він заявив, що смугу громадського руху на вулиці Стрийській наразі ліквідують. У мене, як і в багатьох львів’ян, виникає логічне запитання: хто понесе відповідальність за витрачені кошти з міського бюджету на облаштування цих смуг? Чому міські чиновники не провели моделювання транспортних потоків? Чому в розпал карантину, коли ситуація ускладнена обмеженням на рух громадського транспорту, тисячі львів’ян змушені простоювати годинами в заторах?”

Телішевський наголошує, що “на жаль, міський голова та чиновники не зовсім правильно зрозуміли суть концепції «вулиця для всіх». Чи комфортно пересуватись пішоходам по загазованій вулиці? Очевидно, що ні. Чи комфортно львів’янам простоювати годинами, добираючись на роботу, у відсутність нормального сполучення громадським транспортом? Очевидно, що ні. Ситуація на Стрийській – це черговий експеримент влади над мешканцями і якби не реакція львів’ян, то смуги б залишили і для наступного експерименту обрали іншу вулицю. І так по колу, методом спроб та помилок”.

“Крім очевидних незручностей для тисяч мешканців міста, постійні корки завдають шкоди бюджету міста. В заторах простоюють автомобілі доставки, вантажні перевізники. Загальне збільшення часу подорожей завдає економічної шкоди через втрату часу. Збільшується аварійність, втрачається оперативність служб допомоги та аварійних служб. З’являється загазованість, шум, який негативно впливає на пішоходів, велосипедистів та мешканців будинків поруч з дорогою. Хто понесе відповідальність…”, – зазначає депутат у своєму дописі.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,