Бюджет Львівщини у першому кварталі перевиконано на 40 млн грн

Новини 02 Квітня, 2021 39

Бюджет Львівщини у першому кварталі перевиконано на 40 млн грн

Голова постійної депутатської комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт  в ефірі Радіо Перше повідомив, що станом на початок квітня бюджетний процес в області ще триває, вносяться зміни до бюджету розвитку. Виконання бюджету області та окремих громад  у першому кварталі депутати оцінюють позитивно.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

“Динаміка за перших три місяці бюджетного року доволі втішна, станом на початок квітня маємо перевиконання обласного бюджету більш ніж на 40 мільйонів гривень. Навіть найбідніша громада, з коефіцієнтом податкоспроможності 0,12 сьогодні виконує бюджет і це хороший сигнал», – сказав Володимир Квурт.

Зекономлені кошти депутати планують розподілити на різні цільові програми: для посилення безпеки, фінансування військових частин, розширення програми підтримки культури, підтримки підприємців в період карантину.

«26 обласних цільових програм затверджені обласною радою в березні. Але впродовж року виникають потреби додати фінансів у різні сфери.  Тепер ми бачимо, що зможемо це зробити»- запевнив голова комісії.

При розподілі фінансових ресурсів області депутати керуються основним документом – Стратегією розвитку Львівщини. Саме з огляду на прописані стратегічні цілі  визначають, яка програма, які заходи пріоритетні.

У 2021 році вперше  бюджети громад формуються напряму, а не через обласний бюджет. Володимир Квурт наголошує,  що функція обласної ради в бюджетному процесі тепер полягає в тому, щоб збалансувати потреби громад, не залишити покинутими бідніших і реалізовувати стратегію розвитку Львівщини.

«Залишати ці нерозподілені кошти на рахунках – не по-господарськи, адже область і громади потребують розв’язання питань вже сьогодні. Наша мета – створити заможні громади, щоб люди мали комфортні умови для життя і не покидали територій» – підсумував Володимир Квурт.

Коментарі

Позначки: ,