Бюджет Львівщини недоотримав податків і зборів у сумі 152 млн грн

Новини 19 Травня, 2020 209
Львівська обласна рада збереться на сесію 10 вересня. Голова бюджетної комісії Олег Домчак Фото Четверта студія.

Львівська обласна рада збереться на сесію 10 вересня. Голова бюджетної комісії Олег Домчак Фото Четверта студія.

У Львівській обласній раді відбулася комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку.

Про це інформує прес-служба облради, пише Четверта студія.

Спершу депутати заслухали інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічного стану на території Львівщини та врегулювання ситуації, яка склалася у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Під час обговорення перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк наголосив на недопустимості затягування встановлення діагнозу на коронавірус методом ПЛР-тестування. «Результатів ПЛР-тестування доводиться чекати 5-7 днів, це дуже довго, є черги. Тому ми повинні працювати над пришвидшенням цього процесу», – наголосив він.

Як підкреслив голова комісії Олег Домчак, усі зараз працюють в напрямку подолання наслідків Covid-19. «І органи влади, і медичні установи, і благодійні фонди, і меценати – кожен долучається, аби ситуація з пандемією в області була контрольованою і врегульованою», – сказав Олег Домчак.

У результаті інформацію комісія взяла до відома із подальшим заслуховуванням її на сесії облради.

Опісля голова комісії ознайомив присутніх із станом виконання обласних цільових програм у I кварталі 2020 року.

«У І кварталі стартувало 17 обласних цільових програм з 29. Проте відсоток фінансування програм є вкрай низький. Найбільше профінансовано соціальні програми а також Регіональну програму міжнародного співробітництва, що пов’язано з необхідністю виконання робіт в рамках реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги.

У рамках виконання Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я профінансовано видатки в сумі 87 млн грн, в тому числі на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (7 од).

Причиною низького виконання програм також є запровадження карантину і вимоги розпорядження голови облдержадміністрації щодо першочергового фінансування захищених і невідкладних видатків та заходів з протидії розповсюдження вірусу.

Проведено низку конкурсів, затверджено майже усі переліки об’єктів, розпочато укладання угод», – поінформував Олег Домчак.

Далі департамент фінансів Львівської ОДА поінформував членів комісії про виконання зведеного бюджету Львівської області. Так, за січень – квітень недоотримано податків і зборів у сумі 152 млн грн, з яких 44 млн грн – обласного бюджету.

Варто зауважити, що комісія також погодила внесення змін до обласного бюджету в частині залишення орендної плати за нерухоме майно обласних комунальних некомерційних підприємств галузі охорони здоров’я в розпорядженні цих підприємств. За підрахунками управління майном спільної власності облради, приблизно 800 тис грн залишиться на розвиток обласних медзакладів для боротьби з Covid-19.

Коментарі

Позначки: , ,