Бюджет-2021 передбачає скорочення субсидій та видатків на армію — Федина

Новини 06 Листопада, 2020 146

Фото: "Про Львів"

Проєкт бюджету на 2021 рік передбачає скорочення субсидій та видатків на Збройні сили України.

Про це в ефірі Прямого заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина, пише Четверта студія.

“Як можна підтримувати будь-який бюджет, документ, законопроєкт, які всі називають катастрофічними? Якщо ми будемо голосувати за катастрофу, думаючи, що ми щось виправимо, насправді ми тільки легітимізуємо дану катастрофу. Якщо ми говоримо про даний законопроєкт (бюджету-2021 – ред.), то насправді ми там маємо дефіцит закладений на рівні понад 6% ВВП. Середньостатистично для бюджету допустимо до 3% дефіциту ВВП. Зараз ми маємо критичну тут ситуацію. Про це говорять самі “слуги”, що це є ненормально. Але раптово це підтримується в залі.

Цей дефіцит, який зараз закладається, – це орієнтовно 270 мільярдів гривень накладається на той дефіцит, що вже є. А це ще плюс 300 мільярдів гривень. Тобто сумарно ми отримуємо в середньому дефіцит 600 мільярдів гривень на перетині років. І цей дефіцит немає чим закривати. Немає надходжень. Ті державні підприємства, які давали великі кошти надходження до бюджету за час каденції Порошенка, вони сьогодні всі є збитковими. І про це їхні члени наглядових рад, які ганили Порошенка, сьогодні розказують, що ці підприємства раптово стали збитковими. Але тільки чомусь у попередні роки вони були прибутковими”, – сказала Федина.

Вона також нагадала про зменшення фінансування Збройних сил та скорочення субсидій.

“На пів мільярда скорочується фінансування Міністерства оборони. Це наша безпека, наш бій з московською федерацією, наше завтра. Але ми це скорочуємо. Ми скорочуємо субсидії. Я не прихильником субсидій. Вважаю, що люди мають мати можливість заробити і можливість платити. Але в критичній ситуації – криза фінансова, економічна, коронавірусна – люди не мають звідки взяти кошти в той час, як завдяки “слугам” вдвічі-втричі позростали тарифи. Причому не тільки на газ, але й на світло, воду, опалення тощо. Де люди мають взяти ці кошти? Ні, ми скоротимо”, – наголосила депутатка.

Федина також зауважила, що попри зменшення видатків на армію та скорочення субсидій держбюджет на 2021 рік передбачає збільшення фінансування Офісу президента та силових структур.

Ми маємо дуже цікавий момент. Ми збільшуємо фінансування на Офіс президента, ми збільшуємо фінансування на ГПУ, на МВС, на ДБР, на СБУ. Ми збільшуємо фінансування на Державне управління справами. По суті ми зараз даємо повністю фінансове забезпечення державній системі, яка підпорядковується Зеленському, але ця система і Зеленський дружно гроблять державу”, – підсумувала представниця “Європейської Солідарності”.

Коментарі

Позначки: