Буду відстоювати законодачі ініціативи, спрямовані на захист ветеранів та військовослужбовців, – Ірина Фріз

Новини 11 Жовтня, 2019 171

Фракція «Європейська Солідарність» має низку напрацювань по законопроектах у різних сферах. Я буду захищати законопроекти напрацьовані разом з ветеранською спільнотою ще у міністерстві у справах ветеранів. Про це сказала народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ірина Фріз під час «Чату з депутатом» у соціальній мережі Фейсбук, пише прес-служба партії.

«Ми зараз в опозиції і наша фракція ухвалила рішення, що всі наші ініціативи, які ми не провели в минулому скликані (Верховної ради – ред.) будуть подані у співавторстві всіх членів нашої фракції у новому скликані», – розповіла вона.

«Ці ініціативи стосуються як економічного блоку, так і соціального блоку, як безпекового блоку, так і блоку культури і гуманітарної політики», – пояснила депутат.

«Якщо говорити комплексно – це наше бачення того, яким чином має формуватися законодавче поле в різних сферах нашого життя для того, щоб завершити ті реформи, які потребують завершення, і для того, щоб захистити ті позитивні зрушення, особливо в законодавчій сфері, які були здійснені», – наголосила Ірина Фріз.

Вона зауважила, що має законодавчий борг з того часу, коли очолювана міністерство у справах ветеранів.

«Було напрацьовано декілька ініціатив, які ми дуже жваво обговорювали і вийшли на компромісні рішення. І саме ці законодавчі ініціативи, які були фактично спільно розроблені з ветеранами, волонтерами, представниками добровольчих формувань, медиками були внесені від частини фракції «Солідарність» до парламенту», – зауважила депутат.

Ірина Фріз підкреслила, що ці законопроекти буде захищати на комітеті Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. «Саме їх я вважаю за потрібне запроваджувати», – зазначила вона.

Водночас депутат додала, що цілком усвідомлює те, що фракція «ЄС» не має більшості і будь-які законопроекти будуть блокуватися монобільшістю. «Але я сподіваюсь, що те здорове зерно, яке є в наших законодавчих ініціативах буде підтримане громадськістю і відповідно дасть поштовх до написання альтернативних законів, до авторства яких будуть входити представники фракції «Слуга народу», – зауважила вона.

«Ми – фракція і партія, яка завжди працювала на результат, тому в даному випадку навіть якщо наші законодавчі ініціативи будуть спонукати монобільшість реагувати і вносити альтернативні проекти, ми будемо лише чітко слідкувати за тим, щоб альтернатива не дуже сильно відрізнялася від оригінальних законопроектів», – додала Ірина Фріз.

Вона також зауважила, що всі останні ініціативи, які були розроблені у міністерстві у справах ветеранів, були внесені нею до парламенту.

«Далі будемо чекати відповідні рухи з боку монобільшості, яка має не лише на словах, а конкретними справами доводити, що вона цінує наших захисників, що вона готова надавати їм соціальний захист і що вона реально розуміє вагомість внеску наших захисників, родин, загиблих, добровольців для того, щоб кожен з них мав можливість сьогодні сидіти в залі парламенту і бути членом монобільшості. Монобільшість має відпрацювати цей напрямок», – підкреслила політик.

Коментарі

Позначки: , , ,