Будні військових командирів на Львівщині: один незаконно приніс пістолет в гуртожиток, інший його викрав

Новини 15 Квітня, 2020 235

Фото: syla.news

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру двом командирам взводів однієї з військових частин у Львівській області. Військовослужбовці підозрюються у втраті ввіреної для службового користування зброї (ч. 2 ст. 413 Кримінального кодексу України) та викраденні зброї, вчиненому в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України).

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє ДБР.

Як зазначається, за даними слідства, один із підозрюваних порушив правила зберігання зброї та переніс ввірений йому для службового користування пістолет 9-мм ПМ з двома магазинами та набоями в кімнату гуртожитку військової частини. Інший підозрюваний, який проживав у тій же кімнаті гуртожитку, викрав у свого сусіда пістолет та заховав на території військової частини.

Під час проведення слідчих дій викрадене майно виявлено та вилучено.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням в кримінальних провадженнях здійснює військова прокуратура Львівського гарнізону Західного регіону. Оперативний супровід – працівники Головного відділу військової контррозвідки Служби безпеки України за сприяння працівників Західно-територіального управління військової служби правопорядку.

У разі доведення вини, підозрюваному у втраті ввіреної для службового користування зброї загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років, а підозрюваному у викраденні зброї – позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,