Будівництво північної об’їзної дороги Львова матиме значний потенціал для поліпшення транспортної інфраструктури

Новини 26 Травня, 2023 146

Будівництво північної об'їзної дороги Львова матиме значний потенціал для поліпшення транспортної інфраструктури

Депутати Львівської міської ради під час засідання сесії підтримали розроблення детальних планів автодоріг в межах Львівської МТГ у селах Малехів, Гряда та Великі Грибовичі.

Олекса Возняк, депутат фракції «Голос» у Львівській міській раді повідомив, що цим рішенням депутати фактично дали старт для будівництва Північної об’їзної дороги Львова, яка є важливою не лише для нашої громади, а й для України загалом, пише Четверта студія.

«Після повномасштабного вторгнення весь потік вантажних перевезень сконцентровано в нашому регіоні. Очевидно, що наші дороги не було готові до такого напливу вантажного транспорту.

Особливо це відчується на об’їзній дорозі міста Львова, північна частина якої взагалі відсутня. Тому вантажні автомобілі, які їдуть із центральної частини України на митні переходи, змушені об’їжджати Львів великим кільцем. Тому сьогодні питання завершення північної частини об’їзної дороги стоїть особливо гостро. Адже йдеться не лише про зручність пересування, але й розвиток підприємництва й підтримку економіки цілої країни», – пояснює депутат.

Наразі підготовчі роботи для будівництва цієї дороги практично завершені, здійснено проєктування.

Наступним кроком було виділення землі під будівництво дороги.

«Об’їзна значною частиною буде проходити через Львівську МТГ – вздовж сіл Грибовичі, Бірки, Завадів, Зашків, Гряда і до Малих Підлісок. Таким чином буде організований переїзд від так званої київської траси на об’їзну Львова. Загалом побудова північної об’їзної дороги матиме значний потенціал для поліпшення транспортної інфраструктури, розвитку нашої громади і економічного росту», – додав депутат.

Коментарі

Позначки: , ,