Будівельна мафія, яка править Львовом, рухає міську владу до нових і нових земельних ділянок, – Синютка (ВІДЕО)

Новини 27 Травня, 2020 1 993

Акція "Стоп реванш" у Львові. Фото: Олег Синютка.

Народний депутат від “Європейської Солідарності” розповів, що саме відбулось з містом Львовом за останні п’ять років

Мені видається, що говорити гаслами чи емоціями, а не здоровим глуздом – це була б дуже і дуже велика помилка, адже сьогодні йдеться передовсім про долю практично мільйона людей, які проживають у Львові та навколо Львова. Якщо взяти у приклад деякі європейські держави – то це майже половина населення окремих держав Європи. З іншої сторони, йдеться про Львів, тому давайте скажемо чесно – Львів був, є і залишатиметься надалі твердиною українських національних цінностей. І давайте ще скажемо більше – без Львова немає України. Львів завжди впливав і надалі впливатиме на долю всієї країни.

Про це у ефірі “Народного толк-шоу” на телеканалі НТА заявив народний депутат України від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія.

Нардеп наголосив, що питання, яке сьогодні обговорюється (створення Львівської ОТГ, – Редакція) є надзвичайно серйозним і для людей, і для міста Львова, і для країни у цілому.

“Мені видається, ми усі почули, що ж відбувається насправді. Ми чули, як з екранів один псевдо-реформатор, який чомусь опинився в Україні, сказав “Давайте експериментувати”. І один псевдо-лідер місцевого ґатунку відповів “Я готовий експериментувати”. І у нас сьогодні відбувається експеримент над містом Львовом. От і все, що сьогодні відбувається. Тим паче, що цей експеримент сьогодні лягає дуже чітко у стратегію сьогоднішньої загальноукраїнської влади. Тому що місцева влада на останніх виборах пішла всупереч громаді, громада дивилась на напрямок розвитку країни по-одному, влада дивилась зовсім по іншому. І сьогодні ця влада містечкова шукає притулку у загальноукраїнських керівників держави, що є очевидним, бо, мені здається, те, що розмови відбулись, у нікого немає сумнівів. А чим же правлять інтереси сьогоднішньої місцевої львівської влади?”, – розповідає народний депутат.

Олег Синютка наголошує, що саме відбулось з містом Львовом за останні п’ять років.

“І там де треба, і ще більше там, де не треба, ростуть п’ятиповерхові, дев’ятиповерхові, багатоповерхові будинки і будівельна мафія сьогодні править бал. І всі клаптики міста Львова на сьогодні уже забудовані, вбиваючи завтрашній день міста Львова. Хіба ми цього не бачимо? Хіба ми не бачимо наругу над інфраструктурою міста Львова?! А де сьогодні садочки і школи?! А подивіться, що відбувається сьогодні із громадським транспортом. І ця будівельна мафія як бенефіціар вимагає ще більше. Бо їм треба ще більше грошей. А що для цього потрібно? А для цього, друзі, потрібна земля. І боротьба за цю землю сьогодні і відбувається. Лобістом цих людей, які сьогодні позабудовували усе, що можна позабудовувати і спотворили сьогоднішнє обличчя і завтрашній день міста Львова керують гроші і фінансові інтереси”, – розповів народний депутат.

Він також зазначив, що люди, які живуть за межами міста Львова знають, що їх просто обдурять.

“Місто Львів сьогодні набрало 6 мільярдів боргів. Де ці 6 мільярдів? Чому школа, яка сьогодні будується у Брюховичах, будується за рахунок місцевого бюджету та обласного, а де місто Львів з мільярдами?! Люди, які живуть за межами міста Львова, розуміють, що їх просто обдурять. Використають і витиснуть. І я прекрасно розумію, що довіри до сьогоднішньої влади немає, тому що ця влада за останні роки не побудували ні шкіл, ні садочків, ні інфраструктури. І громади цього бояться, бо вони все сьогодні бачать. А що треба робити? А треба говорити з людьми. Так побудована уся демократія у Європі, там виникали такі ж самі проблеми…”, – наголосив представник “Європейської Солідарності”.

“Міські урядники знімали капелюх і йшли до людей. Звичайно, там можна почути багато чого неприємного, там можуть сказати багато речей, які є не дуже комфортними, але іншого варіанту, аніж розмовляти з людьми, ще ніхто не придумав. Я переконаний, що і Винники, і Муроване, і Брюховичі, і інші населення пункти точно розуміють, що агломерація виросте і буде серйозною. Так ростуть міста у всій Європі”, – додав Синютка.

Нардеп попросив нагадати йому випадок, коли міський голова Львова вийшов до людей.

“Які прийшли під міську раду, які мають просто якусь проблему і до них треба приїхати і поспілкуватись. Таке просто відсутнє у практиці роботи сьогоднішньої місцевої влади. Тому інтереси мафії, які сьогодні правлять Львовом, сьогодні рухають міську владу вперед до нових і нових земельних ділянок, довіри до цієї влади вже немає, тому що вона обдурила уже усіх, кого тільки можна було обдурити і обдурила не один раз, й говорити з людьми ніхто не хоче. І це усе заведено у такий колапс. А ціна цього питання – інтереси людей, інтереси міста і, повірте, інтереси країни, – підсумував Синютка.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , , , , , , , ,